Tietopaketti eduskuntavaaleista

NordenBladet — Eduskunnan kirjastossa kokoamassamme Eduskuntavaalit-tietopaketissa pyrimme vastaamaan kysymykseen, mistä eduskuntavaaleissa on kyse.

Eduskunnan kirjastossa kokoamassamme Eduskuntavaalit-tietopaketissa pyrimme vastaamaan kysymykseen, mistä eduskuntavaaleissa on kyse.

​Uudistetussa tietopaketissa käydään läpi vaalilainsäädäntöä, vaalien keskeisiä periaatteita ja mm. vaalirahoitusta koskevia seikkoja. Lisäksi tietopakettiin on liitetty mukaan huhtikuussa 2019 pidettävien Eduskuntavaalien aikatauluun ja toimittamiseen, puolueisiin, ehdokkaisiin, äänestäjiin ja vaalien tulokseen liittyviä tietoja.

Keskeinen tietopaketin lähde on oikeusministeriön Vaalit.fi-verkkopalvelu. Tietopakettiin on myös linkitetty mm. vaaleihin liittyvää aineistoa, jota löytyy Eduskunnan kirjaston kokoelmista. Tietopakettia täydennetään vaalien lähestyessä mm. tiedoilla vaalikoneista.

Suomen perustuslain mukaan valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta. Eduskunta säätää lait, päättää valtion talousarviosta, käsittelee kansainväliset sopimukset, valvoo maan hallituksen toimia ja valitsee pääministerin. Kansanedustajat eduskuntaan valitaan joka neljäs vuosi toimitettavilla vaaleilla.

Tutustu tietopakettiin!

Eduskuntavaalit -tietopaketti

Lähde: Eduskunta.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory