Suuri valiokunta keskusteli tekoälystä ja EU:n kilpailukyvystä

NordenBladet — ​Suuri valiokunta sai tänään ministerien selvitykset EU:n kilpailukykyneuvoston ja yleisten asioiden neuvoston ensi viikon kokouksista.

Kilpailukykyneuvosto (18.–19.2.) käsittelee mm. tekoälyn vaikutusta teollisuuteen ja koordinoitua tekoälysuunnitelmaa. Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) kertoi Suomen korostavan digitaalisuuden ja tekoälyn merkitystä kilpailukyvylle. Suomi toivoo tekoälyn mahdollisuuksien hyödyntämiseen konkretiaa ja selviä vaikuttavuustavoitteita, ministeri sanoi.

Suuri valiokunta keskusteli ministerin kanssa mm. datan omistajuudesta, yksityisyydensuojan varmistamisesta tekoälyn hyödyntämisessä, vaalivaikuttamiseen varautumisesta sekä tekoälyyn liittyvistä lainsäädäntötarpeista.

Ministeri Lintilä kertoi, että EU-tason lainsäädäntöä ei ole tällä hetkellä suunnitteilla, mutta kansallisia tarpeita arvioidaan. Lintilän mukaan on keskusteltava siitä, miten tekoäly tulee muuttamaan yhteiskuntaa ja miten se on huomioitava kansallisessa lainsäädännössä.

Muita kilpailukykyneuvoston aiheita ovat mm. Horisontti Eurooppa –ohjelman tutkimusta ja innovointia koskeva osa sekä arvoketjujen merkitys sisämarkkinoille ja EU:n kilpailukyvylle. Työministeri Jari Lindströmin (sin.) mukaan on tärkeää, että maaliskuun Eurooppa-neuvosto käsittelee sisämarkkinoiden kehittämistä EU:n kilpailukyvyn näkökulmasta.

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho (sin.) antoi suurelle valiokunnalle selvityksen yleisten asioiden neuvoston kokouksesta (19.2.), joka käsittelee mm. EU:n monivuotista rahoituskehystä, YK:n kestävän kehityksen tavoitteita sekä EU:n arvojen toteutumista Unkarissa ja oikeusvaltioperiaatetta Puolassa.

Suuri valiokunta keskusteli mm. Suomen rahoituskehystavoitteiden edistämisestä, tasa-arvokysymyksistä osana kestävää kehitystä sekä arvo- ja oikeusvaltioperiaatekysymysten heijastumisesta heinäkuussa alkavalle Suomen EU-puheenjohtajakaudelle.

 

Lähde: Eduskunta.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory