Lakiesitys Ahvenanmaan itsehallintolain muuttamisesta ensimmäisessä käsittelyssä

NordenBladet — ​Eduskunnan täysistunnon ensimmäisessä käsittelyssä oli torstaina hallituksen esitys eduskunnalle laiksi Ahvenanmaan itsehallintolain muuttamisesta (HE 320/2018). Käsittelyn pohjana oli perustuslakivaliokunnan mietintö (PeVM 12/2018 vp).

Hallituksen esityksessä ehdotetaan Ahvenanmaan itsehallintolain muuttamista siten, että säännökset Ahvenanmaan maakunnan taloudenhoidosta pääosin uudistetaan. Lisäksi säännöksiin ehdotetaan eräitä lakiteknisiä ja vähäisiä terminologisia muutoksia. Ehdotus rakentuu Ahvenanmaan itsehallintolain kokonaisuudistuksen yhteydessä sovittuun ratkaisuun Ahvenanmaan maakunnan taloudesta ehdotettavasta sääntelystä.

Ehdotettu laki on tarkoitettu tulemaan voimaan 1 päivänä tammikuuta 2021. Perustuslakivaliokunnan päätösehdotus on, että eduskunta hyväksyy muuttamattomana hallituksen esitykseen HE 320/2018 vp sisältyvän lakiehdotuksen ja että eduskunta hyväksyy yhden valiokunnan lausuman: “Eduskunta edellyttää, että hallitus ryhtyy pikaisiin toimiin Ahvenanmaan itsehallintolain kokonaisuudistuksen toteuttamiseksi.” Mietintöön sisältyi yksi vastalause.

Asian käsittelytiedot eduskunnan verkkopalvelussa

 

Lähde: Eduskunta.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory