Hallitus vastasi välikysymykseen vanhusten hoidon tilasta

NordenBladet —Hallitus vastasi keskiviikkona 6. helmikuuta koko opposition välikysymykseen vanhusten hoidon tilasta.  Välikysymyskeskustelu jatkuu vielä ja sitä voi seurata suorana verkkolähetyksenä.

Välikysymykseen vastasi perhe- ja perusturvaministeri Annika Saarikko (kesk.). Saarikon mukaan vanhuspalveluiden laatusuosituksen päivityksen yhteydessä hallitus sopi säilyttävänsä ympärivuorokautisen hoivan henkilöstön mitoituksen vuoden 2013 suosituksen tasolla. ”Henkilöstömitoituksessa on päästy suosituksen pohjalta jo varsin pitkälle. Nyt hallitus käynnistää valmistelun, joka pohjustaa hallitusneuvottelujen yhteydessä tehtäviä linjauksia ja vanhuspalvelulain uudistamista” Saarikko sanoi.

Välikysymyksen ensimmäinen allekirjoittaja kansanedustaja Sanna Marin (sd.) totesi puheenvuorossaan, että lainsäätäjän pitää käyttää lainsäädäntövaltaa, kun suositukset osoittautuvat riittämättömiksi ja niitä on törkeällä tavalla rikottu. “Pelkkä puhe ja lupaukset tilanteen parantumisesta ei enää riitä. Lailla on varmistettava, että ikäihmisten hoito toteutuu ihmisarvoisella tavalla”, Marin sanoi.

Välikysymyksessä ovat mukana sosialidemokraattinen eduskuntaryhmä, perussuomalaisten eduskuntaryhmä, vihreä eduskuntaryhmä, vasemmistoliiton eduskuntaryhmä, ruotsalainen eduskuntaryhmä, kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä, Liike Nyt -eduskuntaryhmä ja tähtiliikkeen eduskuntaryhmä.

Eduskunta äänestää hallituksen luottamuksesta perjantaina 8. helmikuuta.

Hallituksen vastaus
Välikysymys VK 3/2018
Verkkolähetys

 

Lähde: Eduskunta.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory