Mainos:Hallitus vastasi välikysymykseen vanhusten hoidon tilasta

NordenBladet ‚ÄĒ ‚ÄčHallitus vastasi keskiviikkona 6. helmikuuta koko opposition v√§likysymykseen vanhusten hoidon tilasta.¬† V√§likysymyskeskustelu jatkuu viel√§ ja sit√§ voi seurata suorana verkkol√§hetyksen√§.

V√§likysymykseen vastasi perhe- ja perusturvaministeri Annika Saarikko (kesk.). Saarikon mukaan vanhuspalveluiden laatusuosituksen p√§ivityksen yhteydess√§ hallitus sopi s√§ilytt√§v√§ns√§ ymp√§rivuorokautisen hoivan henkil√∂st√∂n mitoituksen vuoden 2013 suosituksen tasolla. ‚ÄĚHenkil√∂st√∂mitoituksessa on p√§√§sty suosituksen pohjalta jo varsin pitk√§lle. Nyt hallitus k√§ynnist√§√§ valmistelun, joka pohjustaa hallitusneuvottelujen yhteydess√§ teht√§vi√§ linjauksia ja vanhuspalvelulain uudistamista‚ÄĚ Saarikko sanoi.

V√§likysymyksen ensimm√§inen allekirjoittaja kansanedustaja Sanna Marin (sd.) totesi puheenvuorossaan, ett√§ lains√§√§t√§j√§n pit√§√§ k√§ytt√§√§ lains√§√§d√§nt√∂valtaa, kun suositukset osoittautuvat riitt√§m√§tt√∂miksi ja niit√§ on t√∂rke√§ll√§ tavalla rikottu. “Pelkk√§ puhe ja lupaukset tilanteen parantumisesta ei en√§√§ riit√§. Lailla on varmistettava, ett√§ ik√§ihmisten hoito toteutuu ihmisarvoisella tavalla”, Marin sanoi.

Välikysymyksessä ovat mukana sosialidemokraattinen eduskuntaryhmä, perussuomalaisten eduskuntaryhmä, vihreä eduskuntaryhmä, vasemmistoliiton eduskuntaryhmä, ruotsalainen eduskuntaryhmä, kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä, Liike Nyt -eduskuntaryhmä ja tähtiliikkeen eduskuntaryhmä.

Eduskunta äänestää hallituksen luottamuksesta perjantaina 8. helmikuuta.

Hallituksen vastaus
Välikysymys VK 3/2018
Verkkolähetys

 

Lähde: Eduskunta.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory