Poliisin ja pysäköinninvalvonnan yhteistempaus Kotkassa

NordenBladet — Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen ja Kotkan kaupungin pysäköinninvalvonnan yhteistempauksessa kiinnitettiin huomiota erityisesti suojateiden turvallisuuteen.Kaakkois-Suomen poliisilaitos ja Kotkan kaupungin pysäköinninvalvonta järjestivät tänään tempauksen ja jalkautuivat yhdessä valvomaan liikenneturvallisuutta Kotkassa. Poliisi valvoi liikenteessä muun muassa suojatiesääntöjen noudattamista ja pysäköinnintarkastajat tekivät pysäköinninvalvontaa. Yhteistyötempaus oli luontevaa järjestää, koska kunnallinen pysäköinninvalvonta ja poliisi käyttävät pysäköinnin valvonnassa toisilleen rinnakkaista toimivaltaa.- Kiinnitimme tänään huomiota erityisesti suojateiden läheisyyteen pysäköityihin ajoneuvoihin ja yleisesti suojatiekäyttäytymiseen. Pysäköinninvalvonnan ja poliisin yhteispelillä saimme hyvää tiedonvaihtoa puolin ja toisin kaupunkialueen ongelmakohdista liikenneturvallisuutta ajatellen, vanhempi konstaapeli Maija Laukkanen kertoo. Tämän päivän valvontatempauksen tuloksena oli 4 pysäköintivirhemaksua ja 7 suullista huomautusta. Pääpaino tempauksessa oli kansalaisten ohjeistus ja neuvonta.- Pysäköinninvalvonnan osalta toivoisin ihmisiltä, että he ottaisivat huomioon, että suojatien eteen (alle 5 m matkalta) pysäköiminen on vaarallista. Myöskään jakelutoiminta ei oikeuta pysäköimään ajoneuvoa kyseisellä tavalla, ei edes hetkeksi. Usein jakeluautot ovat kookkaita ja ison kokonsa vuoksi peittävät risteysalueen näkyvyyttä, pysäköinnintarkastaja Satu Ahonen muistuttaa.Myös poliisi muistuttaa, että pysäköiminen on osa liikenneturvallisuutta. Liikenteen turvallisuuteen voi vaikuttaa ihan jokainen. Tämän päivän tempaus järjestettiin osana poliisin liikenneturvallisuuden teemaviikkoa. Valvonnan tavoitteena on parantaa kaupunkiliikenteen turvallisuutta pysäköintisääntöjen ja muiden liikennesääntöjen noudattamisen valvonnalla. Hyvin sujuneelle yhteistyölle tulee jatkoa ja liikenneturvallisuutta valvotaan myös teemaviikkojen ulkopuolella. 

Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen ja Kotkan kaupungin pysäköinninvalvonnan yhteistempauksessa kiinnitettiin huomiota erityisesti suojateiden turvallisuuteen.

Kaakkois-Suomen poliisilaitos ja Kotkan kaupungin pysäköinninvalvonta järjestivät tänään tempauksen ja jalkautuivat yhdessä valvomaan liikenneturvallisuutta Kotkassa. 

Poliisi valvoi liikenteessä muun muassa suojatiesääntöjen noudattamista ja pysäköinnintarkastajat tekivät pysäköinninvalvontaa. Yhteistyötempaus oli luontevaa järjestää, koska kunnallinen pysäköinninvalvonta ja poliisi käyttävät pysäköinnin valvonnassa toisilleen rinnakkaista toimivaltaa.

– Kiinnitimme tänään huomiota erityisesti suojateiden läheisyyteen pysäköityihin ajoneuvoihin ja yleisesti suojatiekäyttäytymiseen. Pysäköinninvalvonnan ja poliisin yhteispelillä saimme hyvää tiedonvaihtoa puolin ja toisin kaupunkialueen ongelmakohdista liikenneturvallisuutta ajatellen, vanhempi konstaapeli Maija Laukkanen kertoo. 

Tämän päivän valvontatempauksen tuloksena oli 4 pysäköintivirhemaksua ja 7 suullista huomautusta. Pääpaino tempauksessa oli kansalaisten ohjeistus ja neuvonta.

– Pysäköinninvalvonnan osalta toivoisin ihmisiltä, että he ottaisivat huomioon, että suojatien eteen (alle 5 m matkalta) pysäköiminen on vaarallista. Myöskään jakelutoiminta ei oikeuta pysäköimään ajoneuvoa kyseisellä tavalla, ei edes hetkeksi. Usein jakeluautot ovat kookkaita ja ison kokonsa vuoksi peittävät risteysalueen näkyvyyttä, pysäköinnintarkastaja Satu Ahonen muistuttaa.

Myös poliisi muistuttaa, että pysäköiminen on osa liikenneturvallisuutta. Liikenteen turvallisuuteen voi vaikuttaa ihan jokainen. 

Tämän päivän tempaus järjestettiin osana poliisin liikenneturvallisuuden teemaviikkoa. Valvonnan tavoitteena on parantaa kaupunkiliikenteen turvallisuutta pysäköintisääntöjen ja muiden liikennesääntöjen noudattamisen valvonnalla. Hyvin sujuneelle yhteistyölle tulee jatkoa ja liikenneturvallisuutta valvotaan myös teemaviikkojen ulkopuolella. 

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory