Poliisi ja Rajavartiolaitos perustivat yhteisen tutkintaryhmän

NordenBladet — Poliisi ja Rajavartiolaitos ovat perustaneet yhteisen tutkintaryhmän kaasuputken ja tietoliikennekaapelin vaurioitumista selvittävää esitutkintaa varten.Yhteisen tutkintaryhmän perustaminen pohjautuu Poliisia, Tullia ja Rajavartiolaitosta koskevaan PTR-lainsäädäntöön, ja sen avulla saadaan käyttöön muun muassa Rajavartiolaitoksen erityisasiantuntijuus meriolosuhteissa noudatettavasta erityislainsäädännöstä.– Ryhmän perustaminen nopeuttaa ja tiivistää viranomaisten välistä tiedonvaihtoa ja mahdollistaa ryhmän jäsenten toimimisen molempien viranomaisten tehtävissä, kertoo tutkinnan yleisjohtaja, rikosylikomisario Risto Lohi.Keskusrikospoliisi jatkaa tuhotyörikosten tutkimista koko viikonlopun ajan, ja poliisilla on useita tutkintalinjoja tapauksen suhteen.Keskusrikospoliisi tiedotti eilen käynnistäneensä yhteisen tutkintaryhmän valmistelun Viron kanssa. Tätä tutkintaryhmää koskevat asiakirjat on nyt allekirjoitettu, ja tutkintaryhmä voi aloittaa työnsä.– Olemme lisänneet ja edelleen lisäämässä kansainvälistä yhteistyötä kokonaisuuden selvittämiseksi. Kansainvälinen tuki ja yhteistyö on ollut tutkinnan aikana sujuvaa, Lohi kuvaa.

Poliisi ja Rajavartiolaitos ovat perustaneet yhteisen tutkintaryhmän kaasuputken ja tietoliikennekaapelin vaurioitumista selvittävää esitutkintaa varten.

Yhteisen tutkintaryhmän perustaminen pohjautuu Poliisia, Tullia ja Rajavartiolaitosta koskevaan PTR-lainsäädäntöön, ja sen avulla saadaan käyttöön muun muassa Rajavartiolaitoksen erityisasiantuntijuus meriolosuhteissa noudatettavasta erityislainsäädännöstä.

– Ryhmän perustaminen nopeuttaa ja tiivistää viranomaisten välistä tiedonvaihtoa ja mahdollistaa ryhmän jäsenten toimimisen molempien viranomaisten tehtävissä, kertoo tutkinnan yleisjohtaja, rikosylikomisario Risto Lohi.

Keskusrikospoliisi jatkaa tuhotyörikosten tutkimista koko viikonlopun ajan, ja poliisilla on useita tutkintalinjoja tapauksen suhteen.

Keskusrikospoliisi tiedotti eilen käynnistäneensä yhteisen tutkintaryhmän valmistelun Viron kanssa. Tätä tutkintaryhmää koskevat asiakirjat on nyt allekirjoitettu, ja tutkintaryhmä voi aloittaa työnsä.

– Olemme lisänneet ja edelleen lisäämässä kansainvälistä yhteistyötä kokonaisuuden selvittämiseksi. Kansainvälinen tuki ja yhteistyö on ollut tutkinnan aikana sujuvaa, Lohi kuvaa.

]]>

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory