Selvitämme: VAHINGOITTAAKO omenansiementen sisältämä aine terveyttäsi vai ei?

Selvitämme: VAHINGOITTAAKO omenansiementen sisältämä aine terveyttäsi vai ei?

NordenBladet – Omenat ovat hyvän terveyden symboli ja monien omenan ystävien suosikkihedelmä. Siitä huolimatta on syntynyt myytti, jonka mukaan omenansiementen sisältämä syanidi voi olla terveydelle vahingollista. NordenBladet tutki omenansiemeniin ja syanidiin liittyvää tiedettä ja sitä, miksi käsitys omenansiementen syömisestä seuraavasta syanidimyrkytyksestä on suurelta osin väärinkäsitys ja liioittelua.

Omenansiemenet sisältävät todellakin amygdaliinina (englanniksi amygdalin) tunnettua yhdistettä, joka voi metaboloitumisen yhteydessä vapauttaa syanidia. Amygdaliinipitoisuus omenansiemenissä on suhteellisen alhainen, eikä ole kohtuullisen käytön osalta ihmiselle millään tavoin vahingollinen. Yksinkertaisesti sanottuna omenansiementen syanidipitoisuus on niin minimaalinen, ettei niiden tavanomaisella käytöllä ole mahdollista aiheuttaa itselleen vahinkoa.

Lisäksi ihmisen kehossa on luonnollinen poistomekanismi (ns. detoksifikaatiomekanismi), joka käsittelee pieniä määriä syanidia, jta voimme tavata päivittäisessä elämässämme. Kehomme entsyymit pystyvät hajottamaan syanidia ja muuttamaan sen vaarattomaksi sillä edellytyksellä, että niiden taso ei ole luonnollisesti liiallinen. Tällainen syanidin detoksifiointikyky on terveelle henkilölle normaali ja hänen kehonsa pystyy siihen.

Lähde: NordenBladet.com
Kuva: Unsplash

Lue myös:
Kumpi on TERVEELLISEMPÄÄ: Omenoiden syöminen kuorineen vai kuorittuina?


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory