Suomi: Desku – digitaalinen työpöytä, joka helpottaa oppilaiden ja koulun henkilökunnan arkea

Suomi: Desku – digitaalinen työpöytä, joka helpottaa oppilaiden ja koulun henkilökunnan arkea

NordenBladet – Koulutyön tukena käytetään erilaisia järjestelmiä, kuten oppilashallintojärjestelmä Primus-Wilma ja digitaalinen työpöytä Desku. Seuraavassa kuvataan lyhyesti, minkälaisia mainitut järjestelmät ovat ja miksi niitä käytetään.

Primus-Wilma -oppilashallintojärjestelmä

Oppilashallintojärjestelmään tallennetaan oppilaan koulunkäyntiin liittyviä oleellisia tietoja, kuten oppilaan ja huoltajien yhteystiedot, läsnäolotiedot, arviointitiedot sekä koulunkäynnin historiaan liittyviä tietoja. Järjestelmän avulla toteutetaan myös kodin ja koulun välinen viestintä.

Oppilaiden vanhemmat saavat Wilman käyttöön Suomi.fi-palvelun kautta. Palvelussa vanhemman huoltajuustiedot tarkistetaan suoraan väestötietojärjestelmästä. Tarkistuksen jälkeen vanhempi pääsee katsomaan oman lapsensa tietoja Wilmasta. Suomi.fi-palvelu parantaa Wilman tietoturvaa, koska se rajaa oppilaan tietojen näkemisen henkilöille, joilla on siihen oikeus.

Lue lisää Wilmasta täältä:
Suomi: Wilma – suosituin opetus-, oppimis- ja arviointialusta
Wilma on oppilaitoksen hallinto-ohjelman www-liittymä. Opiskelijat valitsevat Wilmassa kursseja, seuraavat suorituksiaan, lukevat tiedotteita ja viestivät opettajien kanssa…

Digitaalinen työpöytä Desku

Mikä on Desku? Desku on digitaalinen työpöytä, joka helpottaa oppilaiden ja opetushenkilöstön arkea. Sen avulla koulun toimintaan liittyvät palvelut, dokumentit, sovellukset ja sähköiset oppimateriaalit saadaan helposti jaettua loppukäyttäjille yhteen näkymään. Desku on selainpohjainen. Se toimii kaikissa ympäristöissä ja tukee kaikkia Suomessa toimivia kertakirjautumiseen liittyviä palveluja.

Deskun kautta pääsee yhdellä tunnuksella koulun arjessa tarvittaviin digitaalisiin palveluihin

Desku on digitaalinen työpöytä, joka helpottaa oppilaiden ja koulun henkilökunnan arkea. Se on rooleja tukeva pilvipohjainen työkalu. Deskun avulla koulun toimintaan liittyvät palvelut, sovellukset ja keskeiset dokumentit jaetaan helposti loppukäyttäjille yhteen näkymään, roolien mukaan. Loppukäyttäjä pääsee Deskun kautta yhdellä tunnuksella tarvittaviin palveluihin.

Desku tukee kaikkia Suomessa toimivia kertakirjautumiseen liittyviä teknologioita (mm. MPASSid, O365, GWE, Edustore, WilmaSSO). Se on selainpohjainen työkalu ja toimii Windows-koneissa, Chromebookeissa ja iPadeissä.

Deskun avulla uusien MPASSid:tä käyttävien palvelujen käyttöönotto tapahtuu sopimusten allekirjoituksen jälkeen nopeimmillaan minuuteissa halutuille käyttäjäryhmille. Johdon ja tietohallinnon näkökulmasta tämä säästää resursseja, ja käyttäjät puolestaan saavat nopeasti ja helposti oikeat työkalut käyttöönsä.

Desku yhdistää työpöydälle kaikki käytössä olevat digitaaliset opetussovellukset yhden klikkauksen päähän!

Kirjaudu sisään nettisivuilla Desku.fi

Kuva: Desku
Avainsanat / tunnisteet: Desku, Desku.fi, Opentunti, Opentunti.fi, Opentunti ry, Suomi, digitaalinen työpöytä, Suomi.fi


Tags assigned to this article:
DeskuOpentunti ryOpentunti.fi

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory