Helena-Reet: ITSE tehty remontti kylpyhuoneessa, uusi jakkaramaalaus ja kauniit räsymatot

Helena-Reet: ITSE tehty remontti kylpyhuoneessa, uusi jakkaramaalaus ja kauniit räsymatot

NordenBladet – Huomenta! Kun samalla kertaa on kuvailematta viiden kuukauden tapahtumat, ei enää edes tiedä, mistä aloittaisi. Maaliskuussa ryhdyin kylpyhuoneen ja eteisen uudistamiseen, viime viikolla sen sijaan kesähuoneen (verannan), joka on käytössä noin huhtikuusta lokakuuhun.

Tänään kirjoitan kylpyhuoneesta. Yhtenä päivänä tein kylpyhuoneeseen ja WC:hen vievän pienen eteisen uuteen uskoon – maalasin tapetin ja sitten aloitin kylpyhuoneen remontin. Tapetteja olen tähän mennessä maalannut jo paljon, mutta keraamisia seinälaattoja en ollut ennen maalannut. Kaakelilaattoihin pitää käyttää vähän toisenlaista maalia – vedenkestävää. Ostin mattaa Tikkurila Luja ceramic tiles -maalia. Kylpyhuoneeseen valitsin kaksi väriä – vihertävän (S440 Silkkitie 177.) ja harmaan (N499 Basaltti 21.) Vihreällä maalasin seinät ja harmaalla suihkun osan seinästä, suihkun lattian ja pesuallaskaapin.

Maalasin seinät kolmeen kertaan, joistakin paikoista jopa neljään kertaan, ja annoimme kuivua melkein kolme viikkoa. Ensimmäisen kerroksen jälkeen oli hetkeksi sellainen tunne, että apua, se ei toimi, mutta kerros kerrokselta muuttui kauniimmaksi. Lopputuloksesta tuli erittäin kaunis! Yhtä ja toista pitää vielä tehdä – listat, puiset ikkunalaudat, uusi rullakaihdin tai ikkunaluukut.

Valkoiset pistorasiat ja hopeisen suihkun Allan vaihtoi mustiin. Huippumakea tuli myös Allanin itse tekemästä puisesta kynnyksestä suihkun edessä. Ensin hän hioi vanhan vintiltä löydetyn palkin kauniiksi ja sitten kyllästi sen venemaalilla tai oikeammin venelakalla.

Oman kodin tuunaaminen, remontointi ja restaurointi on itse tehtynä huippu-upeaa! Ennen ajattelin, että remontti on vain ns. miesten puuhaa tai jotain, joka tulee ostaa hirveän kalliina palveluna. Todellisuudessa tarvitaan vain kaksi kättä ja aloitekykyä. YouTube on täynnä videoita, joista voi oppia remonttivinkkejä, ja erittäin hyvä on myös esimerkiksi HGTV, joka on täynnä ideoita kodin suunnitteluun ja kunnostukseen! Lue remonttiblogeistani lisää esimerkiksi TÄSTÄ ja TÄSTÄ.

Pieni eteinen ennen (vaaleansininen tapetti) ja jälkeen (valkoinen seinämaali):

Kylpyhuone:
Vanhan kylpyhuoneen kaluston (kaapit) irrotimme ja veimme yhtä myyntiasuntoamme tuunaamaan, uuden tilasin Hulgimuuk.ee-sivustolta (TÄSTÄ) ja maalasimme sen. Uuden mustan suihkusetin ja mustan pesualtaan hanan ostimme DEPO:sta (Veskiposti 1, Tallinna).


Tähän kylpyhuoneen tuunaus ei vielä päättynyt. Päätin tehdä myös hieman taidetta ja otin vanhan jakkaran, jonka ensin maalasin kylpyhuoneen seinien kanssa samanväriseksi, ja sitten maalasin päälle ornamentin. Ornamentin idean löysin Riley Blake Designs -sivustolta ”Prairie Meadow Sew Along by Lori Holt of Bee in my Bonnet” -tilkkutäkki-ideoiden kokoelman kohdalta (TÄSTÄ). Pidän erittäin paljon uudelleenkäytöstä ja uuden elämän antamisesta vanhoille esineille!

Kodin helminä pidän myös käsityönä kudottuja räsymattoja, jotka tuovat jokaiseen tilaan kodin lämpöä, myönteistä ja aitoa maaseutuelämän henkeä ja omaleimaisuutta. Suuremman osan kotona olevista räsymatoista tilasin Facebook-ryhmän ”Annyliisi käsitöö” kautta (TÄSTÄ).Tämä tältä kertaa! Halauksia!


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory