Itä-Suomen poliisi toivoo malttia koulujen päättymisviikonlopun juhlintaan

NordenBladet — Koulujen päätösviikonloppuna 2.-4.6.2022 poliisi valvoo nuorten päihteiden käyttöä koko maassa. Valvonnan yhteydessä poliisi puuttuu myös yleisten paikkojen häiriöihin.- Valvonnan erityisinä painopistealueina ovat nuorten kokoontumispaikat. Valvontaa tehdään yhdessä muiden viranomaisten, mm. sosiaalitoimen kanssa. Valvonnalla pyritään ennalta estämään alkoholijuomien välitys alaikäisille sekä alaikäisten alkoholin käyttö ja hallussapito. Poliisi puuttuu normaaliin tapaan valvonnassa myös muihin yleisten paikkojen häiriöihin ja humalajuomiseen, kertoo komisario Hannu Virolainen Itä-Suomen poliisista.   Alkoholin välittäminen alaikäiselle on rikos    Poliisi vetoaa täysi-ikäisiin, etteivät nämä välitä alkoholia yhdellekään alaikäiselle. Koulujen päättymisviikonloppuna monet lapset ja nuoret käyttävät alkoholia usein ensimmäistä kertaa elämässään. Tottumattomat käyttäjät eivät osaa arvioida käyttämänsä alkoholin määrää ja sen vaikutuksia, mistä seurauksena saattaa olla jopa alkoholimyrkytys.Poliisi kannustaa vanhempia ottamaan päättäjäisillan juhlinnan riskit lastensa kanssa puheeksi hyvissä ajoin. Aiemmista vuosista opittuna poliisi toivoo vanhempien olevan tavoitettavissa puhelimitse, mikäli poliisilla tai sosiaalityöntekijöillä tulee tarvetta olla yhteydessä esimerkiksi lasten tai nuorten päihtymystilan vuoksi. – Selkeät yhdessä sovitut pelisäännöt luovat turvaa ja mikäli juhliminen on päihteetöntä, niin riskit onnettomuuksiin ja moniin muihin ikävyyksiin on minimoitu, Virolainen muistuttaa.Poliisin toiveena on, että iloisesta juhlamielestä huolimatta muistetaan pitää järki ja maltti mukana.- Pidetään huolta itsestä ja kavereista, Virolainen toteaa ja toivottaa poliisin puolesta nuorille hyvää ja turvallista kesälomaa.  

Koulujen päätösviikonloppuna 2.-4.6.2022 poliisi valvoo nuorten päihteiden käyttöä koko maassa. Valvonnan yhteydessä poliisi puuttuu myös yleisten paikkojen häiriöihin.

– Valvonnan erityisinä painopistealueina ovat nuorten kokoontumispaikat. Valvontaa tehdään yhdessä muiden viranomaisten, mm. sosiaalitoimen kanssa. Valvonnalla pyritään ennalta estämään alkoholijuomien välitys alaikäisille sekä alaikäisten alkoholin käyttö ja hallussapito. Poliisi puuttuu normaaliin tapaan valvonnassa myös muihin yleisten paikkojen häiriöihin ja humalajuomiseen, kertoo komisario Hannu Virolainen Itä-Suomen poliisista.   

Alkoholin välittäminen alaikäiselle on rikos    

Poliisi vetoaa täysi-ikäisiin, etteivät nämä välitä alkoholia yhdellekään alaikäiselle. Koulujen päättymisviikonloppuna monet lapset ja nuoret käyttävät alkoholia usein ensimmäistä kertaa elämässään. Tottumattomat käyttäjät eivät osaa arvioida käyttämänsä alkoholin määrää ja sen vaikutuksia, mistä seurauksena saattaa olla jopa alkoholimyrkytys.

Poliisi kannustaa vanhempia ottamaan päättäjäisillan juhlinnan riskit lastensa kanssa puheeksi hyvissä ajoin. Aiemmista vuosista opittuna poliisi toivoo vanhempien olevan tavoitettavissa puhelimitse, mikäli poliisilla tai sosiaalityöntekijöillä tulee tarvetta olla yhteydessä esimerkiksi lasten tai nuorten päihtymystilan vuoksi. 

– Selkeät yhdessä sovitut pelisäännöt luovat turvaa ja mikäli juhliminen on päihteetöntä, niin riskit onnettomuuksiin ja moniin muihin ikävyyksiin on minimoitu, Virolainen muistuttaa.

Poliisin toiveena on, että iloisesta juhlamielestä huolimatta muistetaan pitää järki ja maltti mukana.
– Pidetään huolta itsestä ja kavereista, Virolainen toteaa ja toivottaa poliisin puolesta nuorille hyvää ja turvallista kesälomaa. 
 

]]>

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory