Mainos:Ylennyksiä kenraalikunnassa 6.12.2021

NordenBladet ‚ÄĒ Tasavallan presidentti Sauli Niinist√∂ on p√§√§tt√§nyt puolustusministeri Antti Kaikkosen esittelyst√§ seuraavista kenraaliylennyksist√§ Puolustusvoimissa 6.12.2021 lukien:
Kenraalimajuri Pasi Tapio Välimäki kenraaliluutnantiksi, prikaatikenraali Kari Juhani Nisula kenraalimajuriksi, eversti Sami Heikki Nurmi prikaatikenraaliksi ja kommodori Janne Ilmari Huusko lippueamiraaliksi.

Kenraaliluutnantti Pasi Välimäki (s. 1965) on toiminut Puolustusvoimien operaatiopäällikkönä vuodesta 2019. Hän siirtyy Maavoimien komentajaksi 1.1.2022 lukien. Aikaisemmin hän on palvellut muun muassa Karjalan prikaatin komentajana, Pääesikunnassa sektorijohtajana ja osastoesiupseerina sekä Afganistanissa suomalaisen kriisinhallintajoukon apulaisoperaatiopäällikkönä. Kenraalimajuriksi hänet ylennettiin vuonna 2019.

Kenraalimajuri Kari Nisula (s. 1967) on toiminut Pääesikunnan valmiuspäällikkönä vuodesta 2019. Hän siirtyy Puolustusvoimien operaatiopäälliköksi 1.1.2022 lukien. Aiemmin hän on palvellut muun muassa Panssariprikaatin komentajana, sotataidon laitoksen johtajana Maanpuolustuskorkeakoulussa, suomalaisen kriisinhallintajoukon komentajana Libanonissa ja koulun johtajana Panssariprikaatissa. Prikaatikenraaliksi hänet ylennettiin vuonna 2019.

Prikaatikenraali Sami Nurmi (s. 1967) on toiminut puolustusministeriön kansallisen puolustusyksikön johtajana vuodesta 2021. Aikaisemmin hän on palvellut muun muassa valtakunnallisten maanpuolustuskurssien johtajana Maanpuolustuskorkeakoulussa, Puolustusvoimien viestintäjohtajana, Euroopan unionin sotilasesikunnan päällikön avustajana, pataljoonan komentajana Uudenmaan prikaatissa sekä puolustusministerin adjutanttina. Everstiksi hänet ylennettiin vuonna 2016.

Lippueamiraali Janne Huusko (s. 1969) on toiminut Rannikkoprikaatin komentajana vuodesta 2019. Hän siirtyy Pääesikunnan valmiuspäälliköksi 1.1.2022 lukien. Aikaisemmin hän palvellut muun muassa osastopäällikkönä ja apulaisesikuntapäällikkönä Merivoimien esikunnassa, Puolustusvoimien tiedustelulaitoksen apulaisjohtajana sekä sektorijohtajana Pääesikunnassa. Kommodoriksi hänet ylennettiin vuonna 2017.

Lähde: Valtioneuvosto.fi


Tags assigned to this article:
SuomitiedotteetuutisetValtioneuvosto

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory