Mainos:Ministeri Tuppurainen ja ”Eurooppa olemme me”- kiertue saapuu Utsjoelle

NordenBladet — Pohjoisimman Suomen asukkailla on tilaisuus keskustella eurooppaministeri Tytti Tuppuraisen kanssa EU-asioista Utsjoella 2. marraskuuta. Avoimen keskustelutilaisuuden teemat käsittelevät erityisesti rajat ylittävää yhteistyötä sekä ilmastonmuutoksen vaikutuksia saamelaiskulttuuriin ja paikallisiin elinkeinoihin.Tapahtuma kuuluu valtioneuvoston ”Eurooppa olemme me” -tapahtumasarjaan. Ministerit matkaavat syksyn ja talven aikana ympäri maata kuulemassa suomalaisten toiveita EU:n kehittämisestä.Tapahtumasarja on osa Euroopan tulevaisuuskonferenssia, jonka tavoitteena on kerätä laajasti EU-maiden kansalaisten ajatuksia Euroopan tulevaisuudesta. Sekä Euroopan tulevaisuuskonferenssin että Eurooppa olemme me -tapahtumasarjan pohjoisin tapahtuma järjestetään Utsjoella.”On tärkeää, että kuulemme ajatuksia mahdollisimman kattavasti ympäri Suomen. Tämä konferenssin pohjoisin tilaisuus on tärkeä mahdollisuus tuoda esiin EU:n pohjoista ulottuvuutta. Maantieteellinen sijaintimme antaa meille suomalaisille poikkeuksellista näkökulmaa, jonka on syytä kuulua konferenssissa. Toivon, että mahdollisimman moni tarttuu itselleen luontevaksi kokemallaan tavalla tähän mahdollisuuteen jakaa ajatuksiaan”, Tuppurainen kertoo.Keskustelussa keskitytään ennen kaikkea kahteen teemaan: miten ilmastonmuutos vaikuttaa arktisen alueen asukkaiden elinkeinoon ja kulttuuriin ja miten EU:n ulkoraja ja rajat ylittävä yhteistyö näyttäytyy alueen ihmisten jokapäiväisessä arjessa.Teemoista keskustellaan arktiselta alueelta ja Ylä-Lapin alueen asukkaista koostuvan paneelin voimin. Myös paikalle saapuneen yleisön toivotaan ottavan osaa keskusteluun ja yleisöä kannustetaan esittämään kysymyksiä ja näkemyksiä keskustelun aiheisiin.Keskusteluissa esiin nousseet asiat kirjataan tulevaisuusfoorumin verkkofoorumiin, ja suomalaisministerit vievät näitä viestejä tulevaisuuskonferenssin EU-tason täysituntoihin.
Jokainen voi vapaasti jakaa ajatuksiaan myös tulevaisuuskonferenssin kaikille avoimessa verkkofoorumissa. Verkkofoorumin kautta haetaan kansalaisten näkemyksiä esimerkiksi arvoista, ilmastonmuutoksesta, taloudesta, terveydestä ja koulutuksesta. Sosiaalisessa mediassa käytetään EU-tason yhteistä tunnistetta #SinunTulevaisuutesi.
Utsjoen tilaisuus järjestetään tiistaina 2. marraskuuta Utsjokisuun koululla. Tilaisuus myös striimataan. Lähetystä voi seurata suorana ja tallenteena Lapin Kansa -lehden verkkosivuilla ja eurooppaolemmeme.fi -verkkosivuilla. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä valtioneuvoston kanslia ja Utsjoen kunta.

Lähde: Valtioneuvosto.fi


Tags assigned to this article:
SuomitiedotteetuutisetValtioneuvosto

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory