Mainos:Pääministeri Marin tapasi liittokansleri Merkelin Saksassa

NordenBladet — Pääministeri Sanna Marin ja Saksan väistyvä liittokansleri Angela Merkel keskustelivat keskiviikkona 27. lokakuuta Berliinissä. Kyseessä oli jäähyväisvierailu.Pääministeri Marinin ja liittokansleri Merkelin keskustelussa tuli esille, miten maiden kahdenväliset suhteet ovat edelleen lähentyneet hyvin tiiviiksi Merkelin kaudella liittokanslerina ja miten Suomi ja Saksa ovat tänä päivänä pitkälti samanmielisiä tärkeissä EU-politiikan sekä kansainvälisen agendan kysymyksissä. 
    
Pääministeri Marin ja liittokansleri Merkel vaihtoivat näkemyksiä Euroopan unionin asialistan keskeisistä kysymyksistä kuten Puolan tilanteesta ja oikeusvaltion vahvistamisesta Euroopassa, pandemiaan vastaamisesta ja rokotekattavuudesta, finanssipolitiikan säännöistä sekä kilpailukyvystä.
EU:n yhtenäisyyden merkitys korostui keskustelussa. Pääministeri Marin ja liittokansleri Merkel keskustelivat myös suhteista Turkkiin ja toisaalta Venäjään ja Kiinaan. Esille tuli kysymys Euroopan unionin suuremmasta strategisesta autonomiasta, toimintakyvystä sekä eurooppalaisen osaamisen ja kilpailukyvyn turvaamisesta muuttuvassa kansainvälisessä toimintaympäristössä. Tiistaina 26. lokakuuta pääministeri Marin tapasi virkaatekevän valtiovarainministerin ja varakansleri Olaf Scholzin, jonka johdolla Saksassa käydään hallitusneuvotteluja. He keskustelivat poliittisesta tilanteesta ja ajankohtaisista EU-asioista, kuten ilmasto- ja energiapolitiikasta.
 
Pääministeri Marin tapasi Berliinissä myös WHO:n pääjohtaja Tedros Adhanom Ghebreyesusin ja osallistui Maailman terveysjärjestö WHO:n järjestämään Maailman terveyshuippukokoukseen. Pääministerin kokouksen päätösjaksossa pitämän avauspuheenvuoron aiheena oli hyvinvointitalous.  
 

Lähde: Valtioneuvosto.fi


Tags assigned to this article:
SuomitiedotteetuutisetValtioneuvosto

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory