Mainos:EU-maiden johtajat keskustelivat EU:n kansainvälisen roolin vahvistamisesta

NordenBladet — EU:n puheenjohtajamaassa Sloveniassa 5. lokakuuta järjestetyssä päämiesten epävirallisessa illalliskokouksessa käytiin strateginen keskustelu Euroopan unionin kansainvälisestä roolista. Esillä olivat erityisesti turvallisuuteen, kauppapolitiikkaan ja EU:n sekä Kiinan suhteisiin liittyvät aiheet.Kokouksessa käsiteltiin laajasti Euroopan turvallisuuspoliittisia kysymyksiä. Esille tuli tarve vahvemmalle unionille ulkoisen toimintakyvyn osalta niin turvallisuus- ja puolustusyhteistyössä kuin siihen liittyvien resilienssin, strategisen autonomian ja kansainvälisten kumppanuuksien saroilla. 
 
Keskustelu koski myös säännöllisen päämiestason EU–Kiina-yhteyksiä. Pääministeri Sanna Marin toi esille puheenvuorossaan tämän osalta sen, miten unionin on pysyttävä yhtenäisenä ja samalla Kiinalta on odotettava parempaa vastavuoroisuutta yhteistyön kaikilla alueilla.
 
Varsinaisen asialistan ulkopuolelta keskusteluun nousi myös yhteinen jaettu huoli energian hinnannoususta. Asian käsittely jatkuu lokakuun Eurooppa-neuvostossa.
Tänään 6. lokakuuta työskentely jatkuu EU:n ja Länsi-Balkanin maiden huippukokouksella.

Lähde: Valtioneuvosto.fi


Tags assigned to this article:
SuomitiedotteetuutisetValtioneuvosto

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory