Mainos:Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari vierailee Portugalissa

NordenBladet — Ministeri Skinnari vierailee Lissabonissa 21.–24.9.2021. Vierailun tavoitteena on lujittaa Suomen ja Portugalin välisiä kaupallisia suhteita. Portugali tarjoaa huomattavia mahdollisuuksia suomalaisille yrityksille esimerkiksi bio- ja kiertotalouden, energia-, ilmasto- ja digisiirtymän aloilla.Ministeri Skinnari tapaa vierailullaan mm. talouden ja digitaalisen siirtymän ministerin Pedro Siza Vieiran, ympäristö- ja ilmastoministeri João Pedro Matos Fernandesin, tiede-, teknologia- ja korkeakouluministeri Manuel Heitorin ja ulkomaankaupasta vastaavan valtiosihteerin Eurico Brilhante Diasin. Keskusteluissa käsitellään Portugalin elpymissuunnitelman keskeisiin prioriteettialueisiin, kuten bio- ja kiertotalouteen, energia-, ilmasto- ja digisiirtymään liittyviä yhteistyömahdollisuuksia sekä ajankohtaisia kauppapolitiikkaan ja kehityspolitiikkaan liittyviä kysymyksiä.
Ohjelmaan sisältyvät myös tapaamiset Portugalin elinkeinoelämän sekä Portugalissa toimivien suomalaisyritysten edustajien kanssa. 

Vierailun yhteydessä julkaistaan suomalaisen Demola Global Oy:n kattava yhteistyöhanke Portugalin valtion ja ammattikorkeakoulujen kanssa. Hankkeen tavoitteena on vauhdittaa tulevaisuuden innovaatiotyötä ja vahvistaa vuorovaikutusta korkeakoulusektorin ja elinkeinoelämän välillä. Käynnistysvaiheessa (2021–2023) hankkeeseen osallistuu lähes tuhat korkeakouluopettajaa, noin 600 portugalilaista yritystä ja noin 5 000 opiskelijaa 14 eri ammattikorkeakoulusta Portugalista. 
 ”On tärkeää, että pääsemme elpymissuunnitelman toimeenpanon alkuvaiheessa laajasti esittelemään suomalaista osaamista Portugalissa. Suomella ja yrityksillämme on paljon tarjottavaa erityisesti resilienssin vahvistamisessa sekä ilmasto- ja digitaalisessa siirtymässä. Nämä teemat ovat sekä Suomen että Portugalin elpymissuunnitelmien ytimessä,” sanoo ministeri Skinnari.  

Lähde: Valtioneuvosto.fi


Tags assigned to this article:
SuomitiedotteetuutisetValtioneuvosto

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory