Mainos:Taide- ja kulttuurifestivaaleille ja kesäteattereille korona-avustuksina lähes 5,4 miljoonaa euroa

NordenBladet — Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt taide- ja kulttuurifestivaaleille ja kesäteattereille korona-avustuksina yhteensä 5 392 000 euroa. Avustusten tavoitteena on auttaa toimijoita jatkamaan ja kehittämään toimintaansa pandemian aikana ja sen jälkeen sekä ylläpitämään työllisyyttä.Taide- ja kulttuurifestivaaleille myönnettiin 3 892 000 euroa 59 hakijalle. Ammattimaiseen kesäteatteritoimintaan myönnettiin 1 145 000 euroa 21 hakijalle ja harrastajakesäteatteritoimintaan 355 000 euroa 36 hakijalle.– Koronakriisi on vaikeuttanut laajasti kulttuurialan toimintaa ja kesällä moni perinteinen tapahtuma peruuntui tai jouduttiin järjestämään poikkeusjärjestelyin. Rajoitusten lisäksi epävarmuus on vaikeuttanut toimintaa ja sen suunnittelemista, sanoo tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen.
 
– Avustuksilla tuetaan festivaali- ja kesäteatteritoiminnan kehittämistä ja elpymistä pandemiasta, jotta ihmisillä eri puolilla Suomea on taas mahdollisuus osallistua kulttuurielämyksiin. On tärkeää, että myös tämän kriisin jälkeen kulttuuritapahtumat ja kulttuuritoiminta luovat alueille elinvoimaa ja työpaikkoja sekä lisäävät ihmisten hyvinvointia, Kurvinen jatkaa.
Avustukset liittyvät kulttuuri-, liikunta- ja tapahtuma-alan korona-tukipakettiin, joka on yhteensä noin 230 miljoonaa euroa ja sisältyvät valtion vuoden 2021 toiseen lisätalousarvioon.Myönnetyt avustukset  

Lähde: Valtioneuvosto.fi


Tags assigned to this article:
SuomitiedotteetuutisetValtioneuvosto

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory