Saapuivat lämmityspuut, kauniit säät ja puutarhatyöt

Saapuivat lämmityspuut, kauniit säät ja puutarhatyöt

OHMYGOSSIP – Talvi on ohi, säät muuttuvat aina vain kauniimmiksi ja on aika aloittaa puutarhatyöt. Tilasin kahdeksan kuutiota halkoja ja nyt alan pinota niitä. Tilaan joka vuosi irtohalkoja ja pinoamisen jälkeen ajattelen, että ensi vuonna ostan kontissa, ettei tarvitse pinota. Mutta sitten kun oston aika tulee, alan aika katua kustannuksia jo etukäteen ja ostankin taas irtohalkoja. Hintaero on varsin iso – irtopuukuutio maksaa 35 euroa, kontissa jopa 145 euroa kuutiolta.

Ennen kuin luonto muuttuu vihreäksi, haluaisin saada puutarhan suunnilleen kuntoon – lehdet, jotka ovat syksystä jääneet, tulee haravoida, kasvipenkeistä pitää vanhat kuivuneet oksat leikata ja saada ensi vuoden puut pinoon kuivumaan. Todennäköisesti pitää tilata vielä kahdeksan kuutiota lisää, vaikka niitä ei käyttäisi, on hyvä, että on varalla ja että puut ovat ennen lämmitystä kunnolla kuivuneet. Keväällä ostetut tuoreet puut ovat syksyyn mennessä lämmityskelpoisia, mutta erityisen hyvä on, jos puut odottavat seuraavan vuoden syksyyn asti.

Minun silmissäni kaikenlainen luonnollisuus on luksusta. Pidän yksinkertaisesta maaseutukodista raikkaine ilmoineen, suurine puutarhoineen, yksityisyyksineen ja ekologisine elämäntapoineen huomattavasti enemmän kuin kaupunkielämästä. Mikään mahti ei voisi pakottaa minua muuttamaan savuiseen kaupunkiin. Mitä yksinkertaisempaa ja luonnollisempaa, sitä parempi! Mitä vähemmän pultteja, johtoja, betonia ja kaupungin melua, sitä parempi! Pidän uunilämmityksestä, pidän raikkaasta ilmasta ja hiljaisuudesta, pidän oman puutarhan tuotteiden syömisestä. Minusta on kivaa olla ns. maalainen kaupungin lähellä. Ja joka asuu maalla, tietää, että aika kulkee maalla aivan omaan tapaansa. Se kulku, joka maalla on, on täysin toisenlainen – rauhallisempi ja mukavampi. Minulle sopii se, ettei minnekään ole kiirettä, että minun ympärilläni ei hääritä hermostuneina, että näen ikkunasta ulos katsoessani saksanhirven, jäniksen tai kissoja, enkä raitiovaunuja, busseja ja seitsemänkaistaisia autoteitä. En tietenkään ole aivan ajasta riippumaton, miten voisikaan olla, kun sinulla on kaksi lasta. Molemmat käyvät kaupungissa koulussa ja päivittäistä kaupungissa käymistä en voi välttää, mutta muu aika kulkee meidän aikamme rytmissä ja se on niin mukavaa! Muuten, koivun mahla valuu jo! Te, joilla on mahdollisuus, juokaa sitä! Koivun mahla puhdistaa elimistöä, sisältää maan voimaa ja energiaa ja antaa teille uutta henkeä! Koivun mahlasta voitte lukea lisää TÄSTÄ.


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory