LUE, miksi koivun mahla on hyvää terveydellesi, mitä se sisältää ja mihin se auttaa

LUE, miksi koivun mahla on hyvää terveydellesi, mitä se sisältää ja mihin se auttaa

OHMYGOSSIP – Nyt on oikea aika kerätä koivun mahlaa! Koivun mahla on hyvää keväiseen elimistön puhdistuskuuriin ja auttaa virkistämään elimistöä. Koivun mahla poistaa kehosta tarpeetonta ja samalla se sisältää vitamiineja ja kivennäisaineita, jotka antavat uutta voimaa ja energiaa.

Mitä se koivun mahla oikeastaan on?
Koivun mahla on vettä, jota koivun juuret imevät maaperästä, puristavat runkoa pitkin ylös ja edellisenä kesänä talletetut vara-aineet päätyvät liuoksena tai uusiksi aineiksi yhdistyneinä ylös oksiin (silmuihin). Siksi, että silmuista kasvaisi lehtiä. Mahlaa ottaessaan ihminen ottaa osan rungossa virtaavasta mahlasta sivuun, itselleen. Eri puista tulee hieman eri makuista mahlaa.

Koivun mahla sisältää:
vettä, glukoosia, hedelmäsokeria, vitamiineja (C, PP, karotiini), kasviperäisiä hormoneita, saponiineja, sokereita, omenahappoa, proteiinia, rautaa, fosforia, kalsiumia, kaliumia, magnesiumia, sinkkiä, aromiaineita. Koivun mahlan kasviperäisiä hivenaineita ihmisen elimistö voi helposti käyttää hyväksi, meidän kehomme pystyy löytämään siihen sisältyvän helposti ja käyttämään sen tehokkaasti.

Kansanparannuksessa koivun mahla tunnetaan hyvänä munuaisten toiminnan kunnostajana. Keväisiä mahlakuureja suositellaan reuman, kihdin ja lihasjännityksen yhteydessä. Kansanlääketieteessä mahlasta on löydetty apua moniin vaivoihin:

• auttaa väsymystä ja stressiä vastaan
• raikastava vaikutus, torjuu näläntunnetta
• lievittää päänsärkyä
• poistaa elimistöstä suoloja ja virkistää munuaisten toimintaa
• lievittää turvotuksia, kihtiä ja reumaa
• parantaa veren uusiutumista
• nopeuttaa aineenvaihduntaa ja hajottaa selluliittia

Varoitus munuais- ja virtsarakkokivien osalta:
mahlan juonti tulisi aloittaa pieninä erinä, ei enempää kuin lasillinen kerrallaan, sillä mahlassa on aineita, joiden vaikutuksesta fosfaatti- ja karbonaattisuolista syntyneet kivet hajoavat ja elimistössä voi syntyä liian äkillinen reaktio.

Koivun mahla on myös tehokas kosmeettinen aine: kun sillä pesee kasvot, iho muuttuu pehmeämmäksi ja vaaleammaksi, ja kun sillä huuhdellaan hiukset – varsinkin kun mahlaan lisätään pari pisaraa etikkaa – ne muuttuvat silkkisiksi.

Säilytys
Mahlaa on tärkeää säilyttää kylmässä ja pimeässä. Valon vaikutuksesta mahla muuttuu nopeasti sameaksi. Jääkaapissa mahla pysyy lähes viikon raikkaana. Koivusta valuu mahlaa vain pari viikkoa, mutta mahlahoitoa on suositeltavaa tehdä pitempään. Koivun mahlaa voi myös pakastaa.


Kuvat: OHMYGOSSIP/Helena-Reet Ennet


Tags assigned to this article:
koivun mahla

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory