Mainos:Kriisinhallintatehtävien palkkoja korotetaan

NordenBladet — Sotilaallisissa kriisinhallintatehtävissä palvelevien henkilöiden palkkoja korotetaan 1.6.2021 alkaen. Korotukset perustuvat puolustusministeriön ja ulkoministeriön yhteistyössä valmistelemaan kriisinhallintatehtävien palkkauksen kehitysohjelmaan vuosille 2021-2023.

Korotukset toteutetaan seuraavalla tavalla:

? 1.6.2021 alkaen tulee voimaan 4 %:n korotus vaativuusluokkien 1-6 tehtäviin sekä vaativuusluokka 10:een kuuluviin lääkäreiden tehtäviin.
? 1.1.2022 alkaen kaikkiin tehtäviin kohdentuu 2 %:n korotus.
? 1.1.2023 alkaen vaativuusluokkien 1-9 tehtäviin kohdentuu 2 %:n korotus.

Korotuksella halutaan turvata kriisinhallintahenkilöstön saatavuus. Erityisesti haasteellisessa toimintaympäristössä toimivan henkilöstön palkkausta on haluttu kehittää kilpailukykyisemmäksi. Myös kriisinhallinnan parlamentaarinen komitea kiinnitti tähän huomiota mietinnössään.

Tähän liittyen puolustusministeri Antti Kaikkonen on 26.5.2021 päättänyt sotilaallisen kriisinhallintahenkilöstön pätevyysvaatimuksista ja palvelussuhteen ehdoista annetun puolustusministeriön asetuksen muuttamisesta. Palkkaukseen lisätään 1,0 %:n virastoeräkorotus ja 0,97 %:n yleiskorotus. Virastoeräkorotus kohdentuu vaativuusluokkiin 5-9 ja yleiskorotus kaikkiin vaativuusluokkiin. Lisäksi edellä mainittu 4 %:n korotus kohdennetaan vaativuusluokkien 1-6 tehtävien sekä lääkäreiden vaativuusluokka 10:n tehtävien palkkaukseen. Myös Puolustusvoimien ulkopuolelta palkattujen kriisinhallintakoulutuksessa olevien henkilöiden päivärahaa tarkistetaan.

Puolustusministeri Kaikkosen mukaan nyt laadittu palkkauksen kehitysohjelma on erinomainen jatkumo 1.8.2020 toteutettuun 5 %:n tasokorotukseen.

– Ulkoministeriö ja puolustusministeriö ovat tehneet asiassa hienoa yhteistyötä. Tässä on yksi esimerkki siitä, miten vaikeana aikana voidaan saada aikaiseksi henkilöstön kannalta myös hyviä päätöksiä. Sotilaallisten kriisinhallintatehtävien palkkauksen kehitysohjelma vuosille 2021-2023 korottaa palkkoja keskimäärin 6,4 prosenttia.

Puolustusministeri Kaikkosen mukaan korotuksen vaikutusta kriisinhallintatehtävien houkuttelevuuteen ja niihin hakeutumiseen seurataan tarkasti. Palkkauksen jatkokehittämisessä huomioidaan seurannan tuloksia ja paneudutaan rekrytoinnin haastekohtiin.

– On tärkeää, että jatkossakin kriisinhallintatehtäviin on saatavilla riittävästi ammattitaitoista ja motivoitunutta henkilöstöä, ministeri Kaikkonen linjaa.

Lähde: Valtioneuvosto.fi


Tags assigned to this article:
SuomitiedotteetuutisetValtioneuvosto

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory