Mainos:CAP-sopua ei vielä saavutettu – neuvottelut jatkuvat kesäkuussa

NordenBladet — EU:n maatalousministerit ja Euroopan parlamentti eivät löytäneet vielä ratkaisua yhteisen maatalouspolitiikan (CAP) uudistuksesta toukokuun maatalous- ja kalastusneuvoston yhteydessä. Neuvottelut jatkuvat instituutioiden välillä kesäkuussa. Maatalousministerit kokoontuivat neuvotteluihin Brysselissä 26.-28.5.2021. Suomea kokouksessa edusti maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä. Varhaiseen perjantaiaamuun 28 toukokuuta kestäneissä neuvotteluissa keskusteltiin erityisesti CAP:n ympäristö- ja ilmastotoimista eli ns. vihreästä arkkitehtuurista, tukien nykyistä paremmasta kohdentamisesta ja CAP:n ns. sosiaalisesta ehdollisuudesta. Näistä kokonaisuuksista ei päästy sopuun, sillä Euroopan parlamentti ei ollut valmis hyväksymään neuvoston neuvottelutarjousta. 
 
– Tavoittelimme ratkaisua, joka takaa Euroopan viljelijöille vakaan näkymän, vahvistaa elinkeinon kannattavuutta ja vastaa ilmasto- ja ympäristötavoitteisiin alueelliset erot ja erityispiirteet huomioiden. Olen turhautunut, että parlamentin puolelta ei tultu aidosti vastaan neuvottelukysymyksissä, ministeri Leppä tiivisti yön tunnelmia. 
 
Seuraavan kerran ministerit kokoontuvat epäviralliseen ministerikokoukseen Lissaboniin kesäkuun puolessa välissä. Kesäkuun lopussa maatalous- ja kalastusneuvosto kokoontuu Luxemburgissa ja ratkaisua yritetään löytää uudelleen. Puheenjohtajavaltio Portugalilla on edelleen tavoitteena löytää sopu kaudellaan eli kesäkuun loppuun mennessä.

Lähde: Valtioneuvosto.fi


Tags assigned to this article:
SuomitiedotteetuutisetValtioneuvosto

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory