Helena-Reet: Puutarhapuuhia ja ensimmäiset ostokset kauppapuutarhasta

Helena-Reet: Puutarhapuuhia ja ensimmäiset ostokset kauppapuutarhasta

OHMYGOSSIP – Olen viettänyt lähes kaikki viime päivät ulkona. Sää on ollut poikkeuksellisen kaunis (jopa 27 astetta lämmintä) ja on ollut nautittavaa katsoa, miten ensimmäiset kevätkukat jo kukkivat ja puissa ja pensaissa aukeaa silmuja. Talvella lumen alla olleet viimeiset lehdet ja oksanrisut on haravoitu ja ensimmäinen ruohonleikkuukin on puutarhassa tehty. Puutarha tuntuu heti niin raikkaalta ja puhtaalta – ilo sekä katsella puutarhaa että nauttia siitä. Olen hyvilläni siitäkin, että viime vuonna Hansaplantista (ks. verkkosivustoa TÄSTÄ) ostetut ja puutarhaan istutetut 100 Brabant-lajikkeen tuijaa (sata metrin pituista taimea maksoivat kotiin kuljetettuina 600 EUR) ovat kaikki lähteneet vahvasti kasvamaan ja kurkottavat jo itselleen lisää pituutta.

Tein lapsille myös pienen mansikkapenkin – kunnollisen, jossa on kangas alla ja kaikki – mutta tulos ei miellytä minua lainkaan. Se ei sovi meidän luonnolliseen ympäristöömme. Aion tehdä sen uudelleen niin, että kivien sijaan tulevat puiset reunat ja penkin väleihin ja reunoille kariketta. Tällä hetkellä siellä on vain yksi penkki, mutta haluan tehdä niitä lisää, jotta myös istukassipuleilla, persiljalla, ruohosipulilla jne. olisi oma paikkansa. Istutin kasvihuoneeseen tomaatitkin (tänä vuonna lajikkeina Vilja ja Terma – hinta 1,40 EUR taimelta), ja tilliä sekä salaatinlehtiä.

Kauppapuutarhat ja kirjakaupat ovat kaksi heikkouttani, joista en koskaan onnistu palaamaan tyhjin käsin. Puutarhani on myös niin iso, että täytyy shoppailla kymmenen kertaa, ennen kuin jotain tuloksia alkaa näkyä. Tein tämän vuoden ensimmäiset ostokseni kauppapuutarhassa Hortes, josta ostin 15 tomaatintaimea, kolme uutta valkoherukkapensasta (lajike Bajana, hinta 8,90 EUR/kpl ja lajiketta Witte Hollander 2 kpl hintaan 10,90 EUR/kpl), havupuulannoitetta (15 kg pakkaus 22,90), istukassipuleita White Globe (0,25 kg pakkaus 1,35), lisäksi kaksi piparminttua (4,50 kpl), 20 samettikukkaa (0,80 kpl), 4 pakkausta salaatinsiemeniä Grand Rapids (0,85 kpl), 4 pakkausta tillinsiemeniä Mammoth (0,85 kpl), 2 pakkausta ruohosipulia Prager (1,65 EUR kpl) sekä 2 pakkausta ruohosipulia Jowisz (0,85 EUR kpl), 2 pakkausta ruiskukan siemeniä (0,95 kpl) ja 5 pakkausta sitruunamintun siemeniä (1,15 EUR kpl). Matkan varrelle jäi toinenkin kauppapuutarha Nurmiko, josta ostin kuusi vaaleanroosaa ruusubegoniaa (3,50 kpl) ja yhden kesäkukka-amppelin (13,80). PS! Samanlainen amppeli maksoi Hortesissa 21 euroa, joten tunsin mukavasti voittaneeni.

Tags assigned to this article:
BrabantHansaplantHortesNurmikopuutarhaViro

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory