Mainos:Pääministeri Marin korosti koulutuksen merkitystä Porton huippukokouksessa

NordenBladet — Työllisyys, yhtäläiset mahdollisuudet sekä sosiaalinen suojelu ja terveys olivat keskeisiä teemoja sosiaalialan huippukokouksessa Portossa perjantaina 7. toukokuuta. Kokouksen järjesti EU:n puheenjohtajamaa Portugali.Kokouksen tavoitteena oli vahvistaa EU:n sosiaalisten oikeuksien pilarin toteutumista. Huippukokoukseen osallistui Eurooppa-neuvoston jäsenten lisäksi Euroopan tason työmarkkinajärjestöjen edustajia sekä muun muassa OECD:n pääsihteeri Angel Gurría ja ILO:n pääjohtaja Guy Ryder. Osallistujat työskentelivät suurimman osan kokousajasta työpajoissa. Pääministeri Sanna Marin osallistui koulutusta ja innovaatioita käsitelleeseen paneeliin.
 
Puheenvuorossaan pääministeri Marin korosti koulutuksen merkitystä avaimena unionin taloudelliselle menestykselle.
 
”Eurooppa tarvitsee luovaa ajattelua ja osaavia käsiä viemään eteenpäin digitaalista ja vihreää siirtymää. Johtopäätös on selvä: ihmisten osaaminen on Euroopan tärkein voimavara. Näin ollen EU:n tulisi asettaa tavoite, että unionin koulutustaso on maailma korkein”, pääministeri Marin sanoi.
Pääministeri Marin painotti lisäksi EU-yhteistyön tiivistämisen merkitystä koulutussektorilla sekä koulutuksen digitalisaatiota. Hän kuvasi myös, miten koulutus vahvistaa yhteiskuntien resilienssiä sekä ihmisten yhdenvertaisuutta ja osallisuutta. 
 
Perjantai-illan ohjelmassa on vielä päämiesten epävirallinen illallinen, jonka pääaiheina ovat EU:n yhteiset toimet koronapandemiassa sekä lauantaina järjestettävä EU–Intia-päämiestapaaminen. 
Lauantaina 8. toukokuuta Portossa on myös Eurooppa-neuvoston jäsenten epävirallinen kokous, joka jatkaa keskustelua sosiaalikysymyksistä ja hyväksyy Porton julistuksen. 

Lähde: Valtioneuvosto.fi


Tags assigned to this article:
SuomitiedotteetuutisetValtioneuvosto

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory