Mainos:Suomi: Hyvinvointialueiden rahoituslaskelmat on päivitetty

NordenBladet ‚ÄĒ P√§ivitetyt laskelmat ovat saatavilla sote-uudistuksen verkkosivuilla. Kuntien rahoituslaskelmat julkaistaan, kun julkisen talouden suunnitelma vuosille 2022‚Äď25 on julkaistu.

Hyvinvointialueiden rahoituslaskelmat on päivitetty teknisesti, eli siirtyvät kustannukset ja rahoitus on viety vuoden 2022 tasolle. Päivitetyt laskelmat pohjautuvat kuntien talousarvioihin vuodelta 2021 ja taloussuunnitelmaan vuodelle 2022. Rahoituksen määräytymistekijöiden painotukset eivät ole muuttuneet joulukuussa 2020 julkaistuun laskelmaan verrattuna. Väestörakennetiedot on päivitetty Tilastokeskuksen maaliskuun lopussa julkaistun tilaston perusteella vuoden 2020 tasolle.

Vuoden 2022 tasossa arvioituna siirtyvät sosiaali- ja terveydenhuollon kustannukset ovat 20,16 miljardia euroa ja pelastustoimen kustannukset 470 miljoonaa euroa.

Laskelma on edelleen arvio tulevasta rahoituksesta. Laskelmat täsmentyvät myöhemmin, kun vuosien 2021 ja 2022 tilinpäätöstiedot valmistuvat. Seuraava päivitys laskelmaan tehdään syksyllä 2021.

 


Tags assigned to this article:
SuomitiedotteetuutisetValtioneuvosto

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory