Mainos:Juhlitaan yhdessä Pohjolan päivää! Fira Nordens dag tillsammans med oss!

Juhlitaan yhdessä Pohjolan päivää! Fira Nordens dag tillsammans med oss!

NordenBladet — Pohjolan päivää vietetään 23. maaliskuuta kaikissa Pohjoismaissa ja Ahvenanmaalla, Färsaarilla ja Grönlannissa Helsingin mukaan nimetyn sopimuksen allekirjoituspäivänä. 23.3.1962 allekirjoitettu Helsingin sopimus on pohjoismaisen yhteistyön perussopimus. Se määrittelee Pohjoismaiden neuvoston ja Pohjoismaiden ministerineuvoston tehtävät ja kokoonpanon sekä yleisesti pohjoismaisen yhteistyön pääalat ja toimintatavat.

Vuonna 2021 Pohjoismaiden ministerineuvosto täyttää 50 vuotta ja Suomi toimii ministerineuvoston puheenjohtajana.Tänä vuonna Pohjolan päivää vietetään tilanteesta johtuen useissa virtuaalisissa tapahtumissa. Päivä näkyy myös liputuksena, rakennuksien valaisuina ja julkisen liikenteen näkyvyyskampanjana. Helsingin kaupunki liputtaa pohjoismaisin lipuin kolmessa kohteessa: kaupungintalolla, Finlandia-talolla ja rautatientorilla. Myös Eduskuntatalon Pikkuparlamentti saa pohjoismaisen liputuksen. Valtioneuvoston linna valaistaan pohjoismaiden lippujen väreissä.

Julkisen liikenteen kampanja näkyy Helsingissä raitiovaunujen kyljessä sekä lisäksi digitaalisilla näytöillä ratikoissa ja metroissa. Tämän lisäksi kampanja näkyy myös Oulun, Kuopion, Tampereen ja Turun kaupunkikuvassa.Pohjolan päivän virtuaaliset tapahtumatPohjoismaisen yhteistyön ministeri Thomas Blomqvist puhuu päivän aikana viidessä eri tilaisuudessa.

Pohjoismainen kulttuuripiste (Norden i Fokus), sosiaali- ja terveysministeriö ja ulkoministeriön pohjoismaisen yhteistyön sihteeristö järjestävät verkkokäyttäytymiseen ja tasa-arvokysymyksiin pureutuvan virtuaalisen keskustelutilaisuuden klo 13-14:  Hur kan de nordiska länderna skapa trygghet på nätet

Ohjelma
Pohjoismainen näkökulma – Thomas Blomqvist, Suomen pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeriTemaattinen ja suomalainen näkökulma – Eva Biaudet, Naisjärjestöjen Keskusliiton puheenjohtajaVerkkoviha Pohjolassa ja Ruotsissa – Lisa Kaati, Ruotsin kokonaismaanpuolustuksen tutkimuslaitoksen tutkimusjohtajaKeskusteluNina Sandberg, Pohjoismaiden neuvoston hyvinvointivaliokunnan norjalaisjäsen Hanna Onwen-Huma, Suomen sosiaali- ja terveysministeriön työ- ja tasa-arvo-osaston erityisasiantuntijaOpiskelijoiden näkökulma – Touko Niinimäki, Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL)Tiivistelmä ja katsaus tulevaanAhvenanmaan tasa-arvoministeri Annika Hambrudd Moderaattorina on toimittaja Annika Damström Norden-​sihteeristön tapahtumasarjat Pohjolan päivänä

Pohjoismaiden ministerineuvosto täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Tätä juhlistetaan myös Pohjolan päivänä 23. maaliskuuta viiden teemakeskustelun merkeissä. Kööpenhaminan Norden-sihteeristö kokoaa yhteen sarjan tapahtumia, jotka striimataan vuorotellen eri pohjoismaisissa pääkaupungeissa.

Keskusteluissa pureudutaan Suomen puheenjohtajuuskaudella esillä oleviin ajankohtaisiin pohjoismaisiin kysymyksiin tasa-arvon, rajaesteiden, kiertotalouden, ilmaisunvapauden ja kulttuurin aloilla.

Kaikki viisi Pohjolan päivä -tapahtumaa.#Nordensdag #Norden2021

Sihteeristön Pohjolan päivän tapahtumia eri kielillä:
Norden Pohjolan päivä 
Norden Nordens dag 
Norden Nordic Day 

Muuta Pohjolan päivän ohjelmaaArcada, Folkhälsan, Högskolan på Åland och Prakticum: Hur klarar det nordiska välfärdssamhället coronakrisen?Pohjola-Norden järjestää Pohjoismaat, yhdessä – Norden, tillsammans webinaarin klo 16.00-17.30.  Pohjola-Nordenin verkkosivuilta löydät kaikki Pohjolan viikon tapahtumat.

 


Tags assigned to this article:
SuomitiedotteetuutisetValtioneuvosto

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory