Helena-Reet: Pärnussa SPA:ssa ja päivittäisiä toimia

Helena-Reet: Pärnussa SPA:ssa ja päivittäisiä toimia

NordenBladet – Mikä ihana ilma! Koko puutarha on hautautunut lumeen ja lisää vain sataa! Tallinnassa satoi yössä jopa 25 cm. Ikkunasta ulos katsoessa herää sellainen tunne, kuin eläisi satua! Heräsin 06.15 ja tein kaksi erilaista aamiaista (meillähän täällä kaikilla on erilaiset toiveet… hahhaa). Sitten vein lapset kouluun – Estella Elishevan (14) Tallinnaan juutalaiseen kouluun ja Ivanka Shohanan (12) Tallinnan Tondin kouluun. Sitten ajoin takaisin Sakuun ja menin kauneussalonkiin ripsihuoltoon.

VIDEO (Minun luminen puutarhani!)

Ensimmäinen aamiainen: itse poimituista kasveista valmistettu yrttitee, puhdistettuja omenia ja kaksi voileipää.
Voileipäresepti: Leiburi-leipomon moniviljapaahtoleipä (luonnollisesti paahdettuna!), suolainen Voimix, Rakveren Viru-kinkkua, tuoretta kurkkua, Öko-firman luomupakkaus sinimailasesta ym., Figaron kivettömiä mustia oliiveja.
Toinen aamiainen (minulle): Löfbergs lila pressokannukahvi Alma-meijerin 2,5 % maidon kera ja kevyt mukava salaatti.
Salaatin resepti: 1 rasia (185 g) Kapten Grantin tonnikalakappaleita tomaattikastikkeessa, 200 g Coop-kaupan Klassista raejuustoa, tuore kurkku ja Öko-firman luomupakkaus sinimailasesta ym. Koristeeksi tuoretta oreganoa ja viinirypäle!

Pari sanaa vielä edellisestäkin viikosta. Keskiviikkona kävin Ivanka Shoshanan kanssa omalääkärillä antamassa laskimoverta. Hän on juonut kesästä asti epäilyttävän paljon vettä ja lisäksi saanut melkein kahdeksan kiloa painoa neljässä kuukaudessa. Syyskuussa koulun lääkäri sanoi, että lapsi on anorektinen, nyt soitettiin ja sanottiin, että painon kasvu on liian suurta. Ilmeisesti makean napostelua (varsinkin joulukuussa) on ollut paljon, mutta syksystä alkaen hän alkoi psykiatrin suosituksesta saada pieniä määriä Rispoleptia (se on psykoosilääke). Minusta se lääke vaikuttaa myös painoon. Mitä taas lääkkeeseen itseensä tulee, siitä on ollut paljon apua. Ivankan autismi ilmeni välillä aggressiivisuutena (esimerkiksi kerran hän potkaisi vierasta autoa, kun tulimme SPA:sta, ja oli toisinaan kuin pahantuulinen teini, joka on riidoissa koko maailman kanssa) tai sitten käyttäytymishäiriönä (esimerkiksi toisti jotain lausetta ja teki pakkoliikkeitä). Nyt lääkkeen avulla olemme saaneet sellaisen käyttäytymisen suurelta osin hallintaan. Koska painon nousu on kuitenkin ollut hyppäyksellinen ja koulun lääkäri pyysi, varasin kaiken varalta lääkärille ajan ja kävimme tarkastuksessa. Ohh, miten pelkäsin sitä – olin varma, että hän alkaa rimpuilla ja ei anna ottaa verta, mutta menikin päinvastoin. Ivanka oli oikein reipas ja rauhallinen. Nyt on tulokset jo saatu ja verianalyysit olivat tiptop-kunnossa ja hän on fyysisesti terve kuin pukki! 🙂

Viime viikolla aloitin myös Viron kansallismuseota (Eesti Rahva Muuseum, ERM) varten oman ja Ivanka Shoshanan keramiikan kuvaamisen ja pakkaamisen, meillähän tulee siellä näyttely ensi kesänä. Lisäksi aloin postittaa näitä kuvattuja keramiikkakuvia blogeina myös Elisheva & Shoshanan sivulla (Katso TÄSTÄ). Uhh, se on suuri työ! Keraamisia vateja, lautasia, kuppeja jne. on paljon. Koko päivän pakkasin ja nyt on yksi ”uuninpäällinen” pakkauksia täynnä. Vaikka näyttelyyn onkin vielä paljon aikaa, alan viedä niitä ERM:iin vähitellen.

(blogi jatkuu kuvagallerian jälkeen)

Torstaina äiti otti Ivanka Shoshanan taas kahdeksi päiväksi luokseen ja minä päätin heti käyttää tämän käsiini tupsahtaneen vapauden hyväkseni. Ajoin perjantaiaamuna Pärnuun. Päivällä kuljeskelin vähän kaupungilla – tarkemmin sanottuna kävin Port Arturin kauppakeskuksessa (Hommiku-katu 2), josta ostin Kissa Artturin leivoksen… hahhaa… ja löysin yhden erittäin edullisen vaatekaupan – Pepco, josta ostin noin 20 lasten alusvaatekertaa. Loppuajan (koko perjantain ja lauantaiaamun) sitten vietin Viiking SPA hotelliin (Sadama-katu 15) kuuluvassa vesikeskuksessa ja saunoissa.


Nyt kävin taas kaupungilla (toin Ivankan koulusta kotiin) ja tein ruokaa. Suolaisena ruokana peruna, jauheliha ja sipuli-hapankermakastike, ja jälkiruoaksi omia pakastemarjoja ja mysliä kermavaahdon kera. Pari tuntia teen töitä, sitten menen hakemaan Estellaa ja sitten teen taas vähän töitä ja sitten illanviettoon!

Kaunista ja puuhakasta viikonalkua teille! Halauksia!

Lue myös minun aiemmat blogipostitukseni (kaikki postitukset voi lukea neljällä kielellä – viroksi, suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi!)


Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory