Suomi: Jäsenmaiden koronavirusrokotukset aiheena EU-terveysministereiden videokokouksessa 13.1.

NordenBladet — EU:n terveysministerit ovat koolla videon välityksellä keskiviikkona 13. tammikuuta. Epävirallisen ministerikokouksen aiheena ovat koronavirusrokotukset jäsenmaissa. Suomea edustaa kokouksessa perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru.

Epävirallisen ministerikokouksen järjestää tämän vuoden alusta puheenjohtajamaana aloittanut Portugali. Puheenjohtajan johdolla ministerit käyvät keskustelua jäsenmaiden kokemuksista ja mahdollisista ongelmista, joita on ilmaantunut koronavirusrokotusten ensimmäisten viikkojen aikana. Lisäksi ministerit keskustelevat rokotteiden lisähankinnoista.

”EU:n yhteistyö riittävän ja monipuolisen rokotesalkun hankkimiseksi jäsenmaille on ollut olennaisen tärkeää maailmanlaajuisessa kilpailussa rokotteista. Suomi kannustaa komissiota tekemään kaikkensa, jotta koronarokotteiden tuotantoa voidaan nopeuttaa ja rokotteita saadaan toimitettua nopeasti jäsenmaiden tarpeisiin”, Kiuru sanoo.

Jäsenmaiden lisäksi Portugali on kutsunut kokoukseen Islannin, Liechtensteinin, Norjan ja Sveitsin.

EU:n terveysministereiden epävirallinen videokokous 13.1.2021 (Euroopan unionin neuvosto)Työllisyys-, sosiaalipolitiikka-, terveys- ja kuluttaja-asioiden neuvosto (TSTK) (Euroopan unionin neuvosto)

Lähde: Valtioneuvosto.fi


Tags assigned to this article:
SuomitiedotteetuutisetValtioneuvosto

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory