Suomi: Suojelupoliisin päällikön virkaa hakee 11 henkilöä

NordenBladet — Suojelupoliisin päällikön virkaa haki määräaikaan mennessä 11 henkilöä. Virka pyritään täyttämään 1.3.2021 lukien enintään viiden vuoden määräajaksi. Suojelupoliisin päällikön nimittää valtioneuvoston yleisistunto.

Virkaa hakevat seuraavat henkilöt:
Bror DahlstenPetri Knape, oikeustieteen kandidaatti
Tero Kurenmaa, oikeustieteen tohtori
Tiina Kärkkäinen, valtiotieteiden maisteri
Piotr Lehtonen, Master of Business Administration
Niina Mitikka, yhteiskuntatieteiden maisteri
Antti Pelttari, oikeustieteen kandidaatti
Pertti Rauhio, oikeustieteen lisensiaatti

Lisäksi kolme henkilöä ei halunnut nimeään julkisuuteen.Suojelupoliisin päällikkö johtaa Suojelupoliisin toimintaa ja vastaa siitä, että viraston tehtävät hoidetaan tuloksellisesti, tarkoituksenmukaisesti ja tehokkaasti. Lisäksi Suojelupoliisin päällikön tehtäviin kuuluu muun muassa huolehtia viraston yleisistä toimintaedellytyksistä, sopia sisäministeriön kanssa viraston tulostavoitteista ja määrärahoista, vahvistaa toimintastrategia ja toiminnan painopistealueet sekä vastata toiminnallisesti tärkeistä kehittämishankkeista, kansainvälisestä yhteydenpidosta sekä sidosryhmäyhteistyöstä.

Suojelupoliisin tehtävänä on sisäministeriön ohjauksen mukaisesti hankkia tietoa kansallisen turvallisuuden suojaamiseksi sekä havaita, estää ja paljastaa sellaisia toimintoja, hankkeita ja rikoksia, jotka voivat uhata valtio- ja yhteiskuntajärjestystä tai valtakunnan sisäistä tai ulkoista turvallisuutta. Sen tulee myös ylläpitää ja kehittää yleistä valmiutta yhteiskunnan turvallisuutta uhkaavan toiminnan havaitsemiseksi ja estämiseksi.

Lähde: Valtioneuvosto.fi


Tags assigned to this article:
SuomitiedotteetuutisetValtioneuvosto

Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory