KORJATTU TIEDOTE: Poliisin päivää vietetään 29.8.2020 ensimmäistä kertaa virtuaalisesti

NordenBladet —

25.08.2020 klo 16.13Lappi
Poliisin päivää vietetään tänä poikkeuksellisena vuotena verkossa, missä kansalaisetkin ovat. Järjestyksessään 12. Poliisin päivällä on pitkät perinteet. Tapahtuma on perustettu edistämään poliisin paikallista ja kasvollista näkymistä sekä vuorovaikutusta ihmisten kanssa.
Aiempien vuosien tapaan tahdoimme kohdata kansalaisia. Korona pakotti meidät ajattelemaan asioita kuitenkin uudella tavalla ja näin sai alkunsa ajatus virtuaalisesta tapahtumasta.
Virtuaalisuus mahdollistaa myös vuorovaikutuksen
Virtuaalisuus antoi meille mahdollisuuden raottaa poliisin toimintaa uudella tapaa. Päivän teemaksi valikoitui yhteistyö. Teemme yhteistyötä useiden eri tahojen kanssa esimerkiksi puuttuessamme kiusaamiseen tai etsiessämme kadonnutta marjastajaa. Julkaisemme Poliisin päivänä aiheista videoita Poliisitubessa ja keskustelemme videoiden herättämistä ajatuksista kansalaisten kanssa sosiaalisen median kanavillamme. Yhteistyöstä keskustelevat myös sisäministeri Maria Ohisalo ja poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen Suomen poliisin nettilähetyksessä Poliisitubessa 29.8. klo 12.15.
Loppukesästä marjastaja, jos toinenkin, usein eksyy. Julkaisemme ajatuksia herättävän videon 29.8. klo 10 Poliisitubessa. Poliisi vastaa videon herättämiin kysymyksiin Lapin poliisilaitoksen Facebook-sivuilla klo 10 – 12, heti videon julkaisun jälkeen.
Kiusaamiseen puuttuminen on ajankohtainen aihe koulujen syyslukukauden alkaessa. Lapin poliisi on yksi viranomaisista Rovaniemellä, joka on yhdessä Rovaniemen kaupungin ja muiden toimijoiden kanssa ottanut työvälineeksi Aseman Lapset Ry:n kiusaamistilanteisiin kehittämän K-0 -puuttumismallin. Julkaisemme videohaastattelun Poliisitubessa klo 12.15, jossa yhteistyökumppanit kertovat mistä on kyse. K-0 -puuttumismallista on mahdollista kysyä ennalta estävän toiminnan koordinaattori, ylikonstaapeli Pekka Alamommolta Facebookissa klo 14 saakka.
Poliisiopiskelijoiden tutkintoon kuuluu 10 kuukauden mittainen harjoittelu poliisissa. Lapin Poliisilaitoksessa harjoittelussa olevat opiskelijat kertovat opiskelusta ja vastaavat poliisiopintoihin liittyviin kysymyksiin lauantaina 29.8. klo 14 – 16 Instagramissa. Kysymyksiä kannattaa lähettää ennakkoon Instagram-viesteinä.
Rikostutkijamme, vanhempi rikoskonstaapeli Elina avaa omaa työpäiväänsä twiittaamalla lauantaina. Tutkijalle normipäivä on tuntematon käsite. Työpäivää ei voi ennalta arvata ja se saattaa sisältää kaikkea, mitä syntymän ja kuoleman välillä tapahtuu, ja jossa poliisia tarvitaan tutkimaan tarkemmin tapahtunutta.
Kun valvonta- ja hälytystehtäviä hoitava vanhempi konstaapeli Antte hyppää lauantaiaamuna poliisiauton rattiin, on työmaana koko Tunturi-Lappi. Antte toimii myös Enontekiön lähipoliisina. Hän toimittaa Instagram Story -reportaaseja pitkin Poliisin päivää.
Lapin poliisilaitoksen some-kanavat seurantaan

Facebook: @poliisilappi
Twitter: LapinPoliisi
Instagram: @lapin_poliisi

Sosiaalisessa mediassa käytetään aihetunnisteina #poliisinpäivä #poliisinpäivä2020 #polisensdag #policeday.
Tietoa valtakunnallisesta poliisin päivän ohjelmasta ja some-kanavista löytyy osoitteessa www.poliisinpaiva.fi sekä Poliisihallituksen Poliisin päivän tiedotteesta.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory