Karhunmetsästyksen aloituksen valvonta

NordenBladet — Poliisi, rajavartiosto ja Metsähallituksen erätarkastajat ovat valvoneet karhunmetsästyksen aloitusta Pohjois-Karjalassa. Nurmeksen, Lieksan, Ilomantsin, Joensuun, Kiteen ja Tohmajärven alueella on tavattu ja tarkastettu kahden jahtipäivän aikana yhteensä noin 400 metsästäjää. Tarkastusten ja valvonnan yhteydessä on kirjattu kaksi rikosilmoitusta metsästysrikoksista sekä neljä ilmoitusta erilaisista metsästykseen liittyvistä rikkomuksista. Rajavartiosto on lisäksi kirjannut rikosilmoituksen lievästä valtionrajarikoksesta. Metsästysrikoksissa epäillään alle vuoden ikäisen karhun ampumista ja ravintohoukuttimen käyttöä.
Metsästyksen ohessa on valvottu myös liikennettä. Autojen kuljettajille on suoritettu yli 200 puhalluskoetta, eikä valvonnassa ole tavattu rattijuoppoja.
Suureen metsästäjä- ja saalismäärään nähden metsästys on sujunut viranomaisten kannalta hyvin ja turvallisesti. Viranomaisille on ilmoitettu kahdesta haavoittuneesta karhusta, jotka metsästäjät ovat onnistuneet lopettamaan ilman, että niistä olisi aiheutunut vaaraa sivullisille.
Viranomaiset jatkavat metsästyksenvalvontaa sekä erillisinä valvontaiskuina että muun valvonnan yhteydessä.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory