Poliisi valvoo sorsanmetsästystä

NordenBladet — Poliisi valvoo torstaina 20.8. klo 12 alkanutta sorsanmetsästystä Oulun poliisilaitoksen alueella. Sorsastuksen alku on tähän saakka sujunut pääosin hyvin.
– Tunnista varmuudella riistaeläin, ammu turvalliseen suuntaan ja varmistu siitä, että laukaus ei aiheuta vaaraa kanssametsästäjille, neuvoo ylikomisario Jyrki Kivirinta.
Jotta ikäviltä seuraamuksilta vältytään, tulee metsästäjien kiinnittää erityistä huomiota turvalliseen ampumasuuntaan, sillä huolellisesti naamioituneita kanssametsästäjiä on vaikea havaita mikä altistaa vaaralle ja vahingolle. Epävarmassa tilanteessa on selkeintä jättää riistalaukaus ampumatta. Menetetty riistatilanne harmittaa hetken, mutta vahingon aiheuttanut laukaus harmittaa lopun ikää.
Sorsanmetsästys alkoi perinteisesti 20.8. kello 12.00. Oulun poliisi valvoo metsästystä yhteistyössä Metsähallituksen erätarkastajien ja Rajavartiolaitoksen kanssa erityisesti suosituilla jahtialueilla.
Tähän saakka suoritetuissa tarkastuksissa on asiat olleet pääsoin kunnossa.Poliisi muistuttaa, että metsästäjällä tulee olla mukana metsästyskortti. Hailuodossa, Limingassa ja Iissä suoritetuissa tarkastuksissa muutamilla ei ollut esittää kuittia maksetusta riistanhoitomaksusta, joka vaaditaan, jotta saa metsästää. Asia vaatii jatkoselvittelyä. Lisäksi vesiliikennevalvonnassa muutamalta henkilöltä puuttuivat vaadittavat pelastusliivit. Valvontapaikoista erityisesti Liminganlahdella oli paljon metsästäjiä liikkeellä. Hailuodossa tehtiin lisäksi tieliikennevalvontaa ja puhallutettiin runsaasti kuljettajia, joista yksi epäilty rattijuopumus sekä muutamia puhalluksia alle rangaistavuuden.
Jokilaaksojen Raahen partio suoritti vesiliikenteen ja metsästyksen valvontaa Raahen ja Siikajoen edustalla. Kaunis keli ei riistan kannalta ollut metsästäjille paras mahdollinen, mutta se mahdollisti samalla päivästä nauttimisen. Siikajokisuulla luvat oli kunnossa kauimmaisella luodollakin.
Myös Kajaanissa Oulujärvellä suoritetussa metsästyksen valvonnassa kaikki oli kuten pitääkin.
Oulun poliisilaitos toivottaa metsästäjille antoisia ja turvallisia kokemuksia harrastuksen parissa.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory