Harkitsetko uraa vartijana tai järjestyksenvalvojana?

NordenBladet —

20.08.2020 klo 12.09Sisä-Suomi
Vartijaksi tai järjestyksenvalvojaksi voidaan hyväksyä 18 vuotta täyttänyt, vaadittavan koulutuksen suorittanut henkilö, joka on rehellinen, luotettava ja henkilökohtaisilta ominaisuuksiltaan tehtävään sopiva.
Soveltuvuusharkinnan yhteydessä huomioitavat seikat saattavat tulla monille alasta kiinnostuneille yllätyksenä. Omasta mielestä vähäpätöiset tai entiseen elämään kuuluvat toilailut voivat kuitenkin muodostaa esteen turva-alan lupia haettaessa suhteellisen pitkälläkin tarkastelujaksolla tekojen luonteesta tai niiden määrästä riippuen.
Rehellisyyteen, luotettavuuden ja sopivuuteen vaikuttavia seikkoja ovat esimerkiksi päihteiden käyttö tai niihin liittyvät rikokset, väkivaltaista käyttäytymistä osoittavat teot sekä esim. näpistys-, petos- tai muut omaisuusrikokset. Merkitystä on myös terveydentilaan ja tehtävien edellyttämiin fyysisiin ominaisuuksiin ja toimintakykyyn liittyvillä seikoilla sekä elämäntavoilla ja asenteilla. Erityistä huomiota kiinnitetään sellaisiin todettuihin ja epäiltyihin rikoksiin tai väärinkäytöksiin, jotka osoittavat hakijan olevan sopimaton toimimaan yksityisen turva-alan tehtävissä.
Loputtomiin ei menneistä virheistä kuitenkaan tarvitse kärsiä. Lupapalvelun henkilökunnalta saa neuvoja yleisistä hyväksymisperiaatteista ja niihin vaikuttavista seikoista, mutta kyseessä on aina tapauskohtainen kokonaisharkinta, joka voidaan tehdä vasta sitten, kun hakemus on jätetty.
Lisätietoja turva-alan luvista löytyy myös poliisin nettisivuilta osoitteesta: https://www.poliisi.fi/yksityinen_turvallisuusala/yksityisen_turvallisuusalan_korttihakemukset

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory