Poliisi valvoo karhun metsästystä Itä-Suomessa

NordenBladet — Karhun metsästys alkaa tämän viikon torstaina 20.8.2020 ja poliisi valvoo metsästystä Itä-Suomen alueella yhdessä Rajavartiolaitoksen sekä Metsähallituksen erätarkastajien kanssa.
Rajavartiolaitoksen valvonta painottuu enemmän raja-alueille sekä niiden läheisyyteen. Poliisin ja Metsähallituksen erävalvojien yhteispartiot valvovat muilla yksityisten ja valtion alueilla. Metsästyksen tavoitteena on säädellä kannan kasvua ja pitää karhu riittävän ihmisarkana.
– Valvonnalla pyritään ennalta ehkäisemään metsästysrikoksia sekä turvaamaan metsästyksen turvallinen ja laillinen toteutuminen. Valvonnan painotuksena ovat turvallinen metsästys, kaatojen laillisuus, aseiden laillinen kuljetus ajoneuvoissa, metsästäjien lupa-asiat sekä liikennevalvonta, kertoo rikosylikomisario Harri-Pekka Pohjolainen Itä-Suomen poliisilaitoksesta.
Itä-Suomen alueelle on karhun kannanhoidollisia poikkeuslupia myönnetty seuraavasti: Pohjois-Karjalan alueelle 163 lupaa, Etelä-Savon alueelle 42 lupaa ja Pohjois-Savon alueelle 13 lupaa. Pohjois-Karjalaan myönnettiin tiheän karhukannan perusteella 49 viime vuotta enemmän poikkeuslupia.
– Karhun metsästys on haastava laji, ja se vaatii metsästäjiltä sekä taitoa että tarkkuutta. Tärkeintä on turvallinen ja tarkka riistalaukaus, Pohjolainen kiteyttää.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory