Mainos:

Viro: Abja-Paluoja valittiin vuoden 2021 suomalais-ugrilaiseksi kulttuuripääkaupungiksi

Viro: Abja-Paluoja valittiin vuoden 2021 suomalais-ugrilaiseksi kulttuuripääkaupungiksi

NordenBladet – Suomalais-ugrilaisen kulttuuripääkaupungin titteliä haki kaksi ehdokasta, niistä toinen on Mulgimaan pääkaupunki Abja-Paluoja ja toinen ersäläinen kylä Mordvan tasavallasta. Kilpailun loppukierros, jossa Abja-Paluoja asettui kilpailemaan ersäläiskylän Polesnaja Tavlan kanssa, suoritettiin keskiviikkona 17. kesäkuuta. Mulgimaalaisten suureksi iloksi raati valitse tittelin saajaksi Abja-Paluojan.

Suomalais-ugrilaisten kulttuuripääkaupunkien ohjelmajohtaja Oliver Loode sanoi, että hän on erittäin hyvillään siitä, että yksi ehdokkaista oli Mulgimaan pääkaupunki ja että se myös valittiin voittajaksi. ”Joka vuonna ei olekaan Virosta ollut ehdokasta ja vain kerran tähän mennessä on virolainen kylä valittu kulttuuripääkaupungiksi. Kulttuuripääkaupungin titteli vaikuttaa myönteisesti koko Mulgimaan kehitykseen ja maineeseen. Se on loistava mahdollisuus esitellä Mulgimaan kulttuuria suomalais-ugrilaisessa maailmassa. Mulgimaalaisia ja Mulgimaata ei tunneta ulkomailla kovin hyvin, nyt on oikea aika tulla varjosta esiin. Uskon kyllä, että mulgimaalaisilla on paljon kiehtovaa tarjottavana. Myös kilpailija oli tietysti vahva, mutta mulgimaalaiset olivat tällä kertaa paremmin valmistautuneet ja tekivät vaikutuksen myös ammattitaitoisella esittelyllään”, Loode kertoi.

Suomalais-ugrilaisen kulttuuripääkaupungin 2021 valitsi viisijäseninen riippumaton raati, johon kuuluivat Aleksei Škljajev (suomalais-ugrilaisen nuortenliiton MAFUN edustaja), Anna Kuznetsova (Fenno-Ugria -säätiön nuoret), Rieka Hõrn (Suomalais-ugrilaisen kulttuuripääkaupungin 2015 Obinitsan edustaja), Aljona Saveljeva (Suomalais-ugrilaisen kulttuuripääkaupungin 2014 Bõgõn edustaja / Udmurtia) ja Niko Partanen (Sukukansojen Ystävät ry / Suomi).

Suomalais-ugrilaisia arvellaan nykyisin olevan yhteensä noin 25 miljoonaa.

Kuva: Mulgimaa.ee
Lähde: NordenBladet.ee


error:
Copyright © NordenBladet 2008-2020 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory