Mainos:

Karhun jäänteitä löydetty Rääkkylästä

NordenBladet — Paikalliset ihmiset löysivät Rääkkylästä maastosta sunnuntaina 9.8.2020 ainakin yhden karhun jäänteet. Jäänteiden perusteella on mahdollista, että maastosta löytyi sekä emo- että pentukarhun jäänteet. Jäänteet olivat jo pahoin mädäntyneet ja maatuneet.
Metsästäjät soittivat itse asiasta poliisille. Poliisi kävi paikalla ja toimitti osia jäänteistä Ruokavirastolle tutkittavaksi eläimen iän määrittämistä varten. Tällä on merkitystä Luonnonvarakeskuksen tekemiin kannan arviointeihin.
Keväisin on jopa tavallista, että uroskarhu pyrkii tappamaan pennullisen naaraan saadakseen tämän nopeammin kiimaan. Jotkut uroskarhut tunnistavat naaraan, jonka kanssa ovat paritelleet aiemmin ja voivat jättää sen vuoksi pennut rauhaan.
Paikallisten petoyhdysmiesten havaintojen mukaan alueella, josta jäänteet löytyivät, on havaittu keväällä pennun ja emän jäljet, joita uroskarhu oli seurannut.
Poliisilla ei ole aihetta epäillä asiassa rikosta.
Poliisi muistuttaa ihmisiä, että kuolleiden nk. Cites eläinten, joita ovat saukko, karhu, susi, ilves ja ahma, jäänteitä ei saa pitää hallussaan ilman laillisen saannon todistusta. Niiden löytämisestä on hyvä ilmoittaa poliisille ja niiden toimittamisesta tutkittavaksi päättää Ruokavirasto, jonne poliisi ne tarvittaessa toimittaa.

Lähde: Poliisi.fierror:
Copyright © NordenBladet 2008-2020 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory