Päihtyneitä kuljettajia maalla ja vesillä Hämeessä

NordenBladet —

10.08.2020 klo 10.13Häme
Hämeen poliisilla oli tehtävämäärällisesti normaali sunnuntai. Tehtäviä oli poliisilaitoksen alueella 188, joista yövuoron aikana hoidettiin 84. Lämpöisestä kelistä huolimatta putkaan päätyi vain muutama väsähtänyt henkilö. Päihtyneitä kuljettajia tavattiin teillä ja vesillä.
PADASJOKI. Nelikymppinen mies kuljetti moottorivenettä alkoholin vaikutuksen alaisena sunnuntaina puolenpäivän aikoihin Kellosalmessa Päijänteellä. Mies puhalsi seulonta-alkometriin 1,15 promillea. Hänestä otettiin verikoe verenalkoholipitoisuuden selvittämiseksi. Poliisi tutkii asiaa vesiliikennejuopumuksena.
ASIKKALA. Venepoliisi partiot olivat suorittamassa vesiliikenteen valvontaa sunnuntaina iltapäivällä Asikkalanselällä Päijänteellä. Partiot pysäyttivät moottoriveneen, jota kuljetti 35-vuotias mies. Hän puhalsi seulonta-alkometriin 1.51 mg/l tuloksen. Asiasta kirjattiin rikosilmoitus vesiliikennejuopumuksesta.
LAHTI. Hätäkeskus ilmoitti sunnuntaina kello 13.16 kahden auton kolarista Villähteen kohdilla. Partio sai tapahtumapaikkatutkinnassa selville, että nelikymppinen mies oli ajanut henkilöautolla Villähteentietä Nastolan suuntaan. Hänen kuljettama auto oli jostain syystä ajautunut vastaantulevien ajokaistalle törmäten Nastolasta Lahden suuntaan tulleen henkilöauton vasempaan kylkeen. Auto oli törmäyksen voimasta pyörähtänyt ja ajautunut ojaan. Molempien autojen kyydissä oli yhdet matkustajat. ensihoito tarkasti osalliset eikä kukaan loukkaantunut törmäyksessä.
Törmäyksen aiheuttanut nelikymppisellä miehellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Hän puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen. Miestä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.
HOLLOLA. Partio suoritti liikenteenvalvontaa sunnuntai-iltana Hämeenkoskella. Se pysäytti henkilöauton tarkastusta varten, jota kuljetti 34-vuotias mies. Hän puhalsi seulonta-alkometriin tuloksen, joka oli alle rangaistavuuden. Huumepikatesti oli puolestaan positiivinen. Autoon tehdyssä paikanetsinnässä löytyi huumausaineita huumausainerikoksen verran.
Tapausta tutkitaan rattijuopumuksena, huumausaineen käyttörikoksena ja huumausainerikoksena.
HATTULA. Nelikymppisen miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta, liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja huumausaineen käyttörikokseen. Partio oli mittaamassa ajonopeuksia sunnuntai-iltana Valtatiellä 3 Kappakalliolla. Partio mittasi tutkalla henkilöautolle nopeudeksi 155 km/h nopeusrajoituksen ollessa 120 km/h.
Autoa kuljettanut mies puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen mutta huumepikatesti oli positiivinen. Hän on toistaiseksi ajokiellossa ja tämä oli hänen viides kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta vuoden sisällä.
Turvallisuustarkastuksen yhteydessä miehen hallusta löytyi huumausaineita huumausaineen käyttörikoksen verran.
HÄMEENLINNA. Partio pysäytti 29-vuotiaan miehen kuljettaman henkilöauton sunnuntai-iltana Tuuloksentiellä. Ajo-oikeudettoman miehen puhalluskoe oli nolla promillea, mutta huumepikatesti oli positiivinen. Hänellä on kaksi aikaisempaa kulkuneuvon kuljettamista oikeudetta vuoden sisällä ennen kyseistä ajoa. Lisäksi hänen hallusta löytyi turvallisuustarkastuksen yhteydessä luvaton kaasusumutin.
Poliisi tutkii asiaa rattijuopumuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta, huumausaineen käyttörikoksena ja lievänä ampuma-aserikoksena.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory