Avointen maatilojen päivä 2020 saavutti KÄVIJÄENNÄTYKSEN – avoinna oli 281 maatilaa, joilla kävi yhteensä yli 213.000 henkeä

Avointen maatilojen päivä 2020 saavutti KÄVIJÄENNÄTYKSEN – avoinna oli 281 maatilaa, joilla kävi yhteensä yli 213.000 henkeä

NordenBladet – Avoimilla maatiloilla kävi ennätysmäärä ihmisiä! Heinäkuun 18. ja 19. päivänä koko Virossa oli vierailijoille avoinna 281 maatilaa, joilla kävi yhteensä yli 213.000 henkeä. Kyseessä on tähän mennessä kuutena peräkkäisenä vuotena järjestettyjen avointen maatilojen päivän vierailijaennätys.

”Avointen maatilojen päivästä on muodostunut kesän huipputapahtuma, joka tuo maaseutuyrityksiin ja maatiloille vierailemaan tuhansia lapsiperheitä – kuvaannollisesti sanoen maaseutuilma tekee vapaaksi”, lausui maaseutuministeri Arvo Aller. ”Viikonloppu vahvisti COVID-kauteen liittyvän kasvavan kiinnostuksen maaseutuelämää kohtaan ja sen, että Virossa tuotettua ruokaa ja tuotettuja tavaroita arvostetaan. Avointen maatilojen päivästä on muodostunut positiivisen maaseutuelämän maineen suurin muokkaaja”.

NordenBladet vieraili tänä vuonna Avointen maatilojen päivän puitteissa Läänemaan maakunnassa Männan tilalla toimivalla Viron sienifarmilla (lue artikkeli ja katso kuvagalleria TÄSTÄ), Rõuden museossa ja Rõuden kyläntalossa (artikkelin ja valokuvat löydät TÄSTÄ) sekä Länsi-Viron Haeskassa sijaitsevalla Helina ja Margus Maripuun kauniilla Tänava-maatilalla (katso alempana olevaa galleriaa).


Tänavan maatilalla on suuri marja- ja omenatarha. Tilalla kasvatetaan vuohia, lampaita, skotlantilaista ylämaankarjaa, kanoja ja on myös pieni poni. Isäntäväki valmistaa lisäksi kukka- ja marjasiirappeja sekä marjasinappia. (Kuvat: 12x NordenBladet/ Helena-Reet Ennet)

Avauskuva: NordenBladet
Lähde: NordenBladet.ee

Lisää tästa aiheeta:
Viro: Avointen maatilojen päivään osallistuu tänä vuonna yli 280 maatilaa
NordenBladet – Viron kuudes valtakunnallinen avointen maatilojen päivä pidetään tänä vuonna sunnuntaina 19. heinäkuuta, jolloin koko maassa yhteensä 282 maatilaa ja maaseutuyritystä avaa vierailijoille porttinsa. Näistä kolmeneljännestä on avoinna myös lauantaina 18. heinäkuuta.


Tags assigned to this article:
Viro

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory