Mainos:PIDÄTKÖ pitkään nukkumisesta? 7 KOKEILTUA SUOSITUSTA liian nukkumisen välttämiseen!

PIDÄTKÖ pitkään nukkumisesta? 7 KOKEILTUA SUOSITUSTA liian nukkumisen välttämiseen!

NordenBladet – Tiesitkö, että jos nukut liian kauan tai yli kymmenen tuntia, se vaikuttaa huonosti vointiisi, keskittymiskykyysi ja jopa lisää ruokahalua? Uniasiantuntija Olivia Arezzolon mukaan on puhuttu liikaa lyhyen unen vahingollisuudesta, sillä ei saisi unohtaa myöskään liian paljoon nukkumiseen liittyviä vaaroja.

Hypersomnia eli liikaunisuus on unihäiriö, joka sekoittaa hereilläolo- ja unirytmisi. Tasapainoton vuorokausirytmi vaikuttaa hormoneihin, jotka puolestaan määräävät energiatason.
Vaikka unen pitäisikin olla virkistävää, liian kauan nukkuminen voi muuttaa sinut päinvastoin väsyneemmäksi.

Jos olet henkisesti ja fyysisesti väsynyt, on sekä töissä että koulussa vaikea keskittyä.

Uniasiantuntijan mukaan tutkimukset ovat osoittaneen, että liian kauan nukkuvien henkinen suorituskyky kärsii, ml. keskittyminen, ajatuksen nopeus, päätöskyky ja muisti.

Jos nukut liian kauan, serotoniinin eli onnellisuushormonin taso vähenee, joka saattaa johtaa suorastaan masennuksen syntyyn.

Lisäksi hypersomnia voi olla syynä siihen, miksi kärsit päänsäryistä.

Kauan samassa asennossa oleminen tekee kehostasi kankean ja aiheuttaa epämukavuutta.
Jos jätät tavanomaisen aamiaisesi väliin, siitä johtuva nesteenpuute ja verensokerin matala taso aiheuttaa päänsärkyä.

Liiallinen nukkuminen tekee sinusta väsyneen, josta syystä kuntoileminen on raskasta. Tutkimukset ovat osoittaneet, että liian kauan nukkuvilla on 21 % suurempi todennäköisyys painon nousuun.

Miten liiallista nukkumista voi välttää?
– Yritä mennä nukkumaan tiettynä kellonaikana.
– Älä vietä aikaa kuvaruutujen ääressä, koska sininen valo häiritsee nukahtamista.
– Käy ennen nukkumaan menoa rentouttavassa suolakylvyssä. Elimistön suojelemiseksi suosittelemme käyttämään vain luonnollisia, puhtaita ja laadukkaita pohjoismaisia tuotteita. Virolaisen käsityökosmetiikkabrändin Elisheva & Shoshana käsin valmistetut E&S Laventelia ja kristallisuolaa sisältävän kylpysuolan vaikutuskirjo on laaja, tuote on ihoa nuorentava, rauhoittava, kosteuttava ja vointia parantava kylpylisä. Sisältää paljon antioksidantteja, jotka tarjoavat keholle lisäsuojaa ja auttavat saavuttamaan ja säilyttämään terveellisten painon. Kristallisuola sisältää lähes sata ihmisen kehon tarvitsemaa luonnollista mineraalia, se säätelee talirauhasten toimintaa, nopeuttaa verenkiertoa ja sillä antibakteriaalinen vaikutus. Laventeli (Lavandula angustifolia) vahvistaa pintaverisuonten seinämiä, vähentää ihon ärsytyksiä ja auttaa kamppailemaan ihon ongelmia vastaan, vaikuttaa nuorentavasti ja toimii luonnollisena rauhoittavana aineena. Vaikuttaa myönteisesti hyvinvointiin, sillä se säätelee kortisolin (tärkein stressihormoni) tasoa veressä.


– Juo rauhoittavaa yrttiteetä (esim. kamomillateetä) noin tunti ennen nukkumaan menoa.
– Vältä magnesiuminpuutetta. Magnesium auttaa lihaksia rentoutumaan. Virossa valmistettuja huippulaatuisia luonnonkosmetiikkatuotteita tarjoavan Elisheva & Shoshana -brändin Magnesiumiöljy Natural STRONG 31 % on paljon tunnustusta ja huomiota saavuttanut lihasjännitystä laskeva, lihaskramppeja lievittävä ja hermojärjestelmää tasapainottava sataprosenttisen luonnollinen terveystuote. E&S magnesiumöljy imeytyy iholle suihkutettuna huippunopeasti, soluihin päätymiseen kuluu 5-15 sekuntia. 10 suihkauksessa on 150-180 mg (43-60 % RDA). Soluihin pääsee magnesiumista jopa 95 %, joka on moninkertaisesti enemmän kuin kapseli-, jauhe- tai tablettimuodossa suun kautta saatuna – transdermaalinen magnesium ei rasita vatsaa eikä ruoansulatuskanavaa. Tuotetta voi suihkuttaa myös kielelle, mutta maku ei ole hyvä. Magnesiumkloridi (MgCl₂) voi auttaa lieventämään seuraavia vaivoja: masennus, ärtyisyys, väsymys, päänsärky, astma, lihasjännitykset, lihaskivut, unihäiriöt, kouristukset, suolistosairaudet, detoksifikaatio, ylipaino ja magnesiumin puute. Magnesiumkloridi on merkittävä myrkyllisten aineiden ja raskasmetallien poistaja ja elimistön kivennäisainetasapainon palauttaja, se säätelee kolesterolin tuotantoa ja on hyvä verenpaineen normalisoija.

– Ajattele, mikä elämässäsi on hyvin ja ole kiitollinen siitä.
– Yritä meditoida – se rauhoittaa ja antaa hyvän unen.

Valokuvat: Elisheva & Shoshana
Lähde: NordenBladet.ee


Tags assigned to this article:
E&SElisheva & ShoshanaHypersomnialiikaunisuus

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory