Ravintolatoiminta aiheuttanut epäselvyyttä Imatralla

NordenBladet —

17.04.2020 klo 08.25Kaakkois-Suomi
Poliisin pääsiäisen jälkeen tekemät ravintolatarkastukset ja paikallismedian uutinen vastaavasta aiheesta on nostanut julkisuudessa ja ravintolatoimintaa harjoittajien yrittäjien keskuudessa esille kysymyksen siitä, millainen ravintola voi olla avoinna poikkeustilan aikana. Hämmennystä aiheutti myös Imatralla työpaikkaravintolana toimintaansa jatkanut yritys, jonka tiloissa oli mediatietojen mukaan yhtä aikaa paikalla yli 10 ruokailijaa. Poliisi on ottanut vastaan myös tähän asiaan liittyvän tutkintapyynnön.Epäselvyyttä on aiheuttanut se tulkinta, millä ehdoilla ravintolan toimintaa voidaan pitää majoitus- ja ravitsemustoiminnasta annetun lain 1 §:n 3 momentissa tarkoitettuna henkilöstöravintolatoimintana, jota ei koske 3 a pykälään kirjattu ravintolaliikkeen aukiolon väliaikainen rajoittaminen tartuntataudin leviämisen ehkäisemiseksi.
Kaakkois-Suomen poliisilaitos katsoo, ettei lainsäätäjän tarkoituksena ole ollut sallia kaikkea ns. sopimusruokailua, vaikka esitykseen on sisällytetty maininta ennalta rajatusta henkilöpiiristä. Koska lainsäädännön vaikuttimena on ollut tartuntataudin leviämisen ehkäiseminen, on ajatuksena ollut se, että muutoin samassa paikassa työskentelevät voivat myös ruokailla samassa paikassa. Lain tarkoitukseen nähden kuulostaa vieraalta ajatus siitä, että ihmiset eri työpaikoista kokoontuisivat omien sopimustensa perusteella samaan paikkaan ruokailemaan.Tämän vuoksi poliisilaitos tulee muuttamaan Imatran paikallislehdessä esitettyä aikaisempaa tulkintaansa.
Tilapäinen lakimuutos ei tuonut poliisille mitään uusia toimivaltuuksia valvontaan liittyen eikä ravintolatoimintaa ole kiellosta huolimatta säädetty rangaistavaksi. Poliisi valvoo normaalien poliisilain toimivaltuuksiensa puitteissa ja puuttuminen tehdään yleisen järjestyksen ja turvallisuuden vaarantumisen perusteella. Tässä arvioinnissa huomioidaan tartuntataudin leviämisen mahdollisuus.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory