Mainos:Poliisi tutkii ympäristörikosta Helsingissä ja pyytää havaintoja – öljyä tai kevyttä polttoöljyä purossa mahdollisesti jopa kolmen kilometrin matkalla

NordenBladet —

16.04.2020 klo 16.44Helsinki
Poliisi tutkii ympäristörikosta Helsingissä. Poliisin tietoon on tullut, että maanantaista 14.4.2020 lähtien Kivikon urheilupuiston läpi virtaavassa purossa on havaittu kevyttä polttoöljyä tai dieseliä. Ensimmäinen havainto vuodosta on tehty hulevesiviemärin purkupäästä lähellä Pilkkapolkua. Öljy on levinnyt virtaavan puron ja hulevesien mukana useamman kilometrin matkan läpi Kivikon liikuntapuiston ja aina Kehä 1:lle asti.
Pelastuslaitos on maanantaista alkaen pyrkinyt imeytyspuomein ja ojapatoelementein rajaamaan öljyn leviämistä laajemmalle alueelle. Öljyä/kevyttä polttoöljyä on havaittu mahdollisesti noin 2–3 kilometrin matkalla.
Poliisi on yhdessä Helsingin kaupungin ympäristötarkastajien ja Helsingin seudun ympäristöpalvelun (HSY) päivystäjien kanssa pyrkinyt selvittämään öljyn päästölähdettä. Maastossa tehdyissä selvityksissä ei ole onnistuttu löytämään, mistä kyseinen öljy/kevyt polttoöljy on peräisin.
– Viikinojan ympäristö ja Vanhankaupunginlahti ovat tärkeitä lintujen pesintä- ja levähdysalueita ja olisi erittäin tärkeää saada vuotokohta selville ennen kuin ympäristölle aiheutuva vahinko laajenee. Poliisi tarvitsee nyt kansalaisten apua, jotta asia saadaan mahdollisimman nopeasti selvitetyksi ja vuoto tyrehtymään, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Anne Hietala Helsingin poliisilaitokselta.
Asiaa tutkitaan rikosnimikkeellä ympäristön turmeleminen.
– Pyydämme asiasta jotain tietäviä ottamaan poliisiin yhteyttä ja auttamaan asian selvittämisessä. Öljyn joutuminen vesistöihin on aina vakava uhka luonnolle ja eliöstölle. Näinä aikoina, kuten aina, luontoarvot ja luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen ovat tärkeitä ja jokaisen kansalaisen vastuulla, Hietala jatkaa.
Tapaukseen liittyvät tiedot voi ilmoittaa poliisille sähköpostitse osoitteeseen yleisvaaralliset.helsinki@poliisi.fi tai virka-aikana puhelinnumeroon 029 547 5433.
Poliisi tiedottaa asiasta lisää, kun tutkinnassa selviää uutta tietoa.
Ympäristörikos 1, Kuva: PoliisiJPG, 7,7 MB
Ympäristörikos 2, Kuva: PoliisiJPG, 7,5 MB
Ympäristörikos 3, Kuva: PoliisiJPG, 7,5 MB

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory