Mainos:Poliisi valmistautuu Uudenmaan rajojen liikkumisrajoituksen valvonnan purkamiseen

NordenBladet ‚ÄĒ

15.04.2020 klo 11.37Poliisihallitus
Hallitus antaa asetuksen Uudenmaan rajojen liikkumisrajoitusten kumoamisesta tänään 15. huhtikuuta klo 13 alkavassa valtioneuvoston yleisistunnossa ja kumoaminen tulee voimaan välittömästi istunnon jälkeen.
Poliisi on aloittanut valmistautumisen valvontaan liittyvän tilanneorganisaation purkamiseksi. Helsingin poliisilaitoksen johtamassa operaatiossa ovat tehneet tiivistä yhteistyötä Helsingin, Itä-Uudenmaan, Länsi-Uudenmaan, Lounais-Suomen, Hämeen ja Kaakkois-Suomen poliisilaitokset. Liikkumisrajoitusten valvontaan on saatu virka-apua rajavartiolaitokselta ja puolustusvoimilta.
‒Yhteistyö on sujunut kiitettävästi ja kaikki mukana olleet ovat tehneet erinomaisen suorituksen tässä historiallisessa operaatiossa. Töitä on tehty pitkissä vuoroissa ja hyvin monenlaisissa sääolosuhteissa, kiittää poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen.
Uudenmaan ja muiden maakuntien välistä liikkumista koskeva rajoitus tuli voimaan 28.3.2020. Tarkastettu liikennemäärä on 14.4.2020 saakka ollut 529 188 ajoneuvoa ja matkustajaa. Poliisi on joutunut ohjaamaan takaisin 4 316 henkilöä, mikä on n. 0,82 prosenttia kokonaisliikennemäärästä. Sakkoja on annettu 115 ja huomautuksia 154 kappaletta.
‒Poliisin näkökulmasta ihmiset ovat noudattaneet Uudenmaan maakuntarajoja koskevaa liikkumisrajoitusta pääsääntöisesti hyvin. Siitä kiitos jokaiselle rajoituksia noudattaneelle. Takaisin palaamaan joutuneita ja erityisesti vakavampia piittaamattomuuksia, joista on annettu sakkoja, on ollut kokonaisliikennemäärään nähden vähän, Kolehmainen sanoo.
Kolehmaisen mukaan Uudenmaan eristyksen purku vapauttaa poliisin resursseja muihin tehtäviin. Poliisin toimintakyky on tällä hetkellä kaikkiaan hyvä.
Tilastojen perusteella alkuvuonna kotihälytysten määrä on noin 26 prosentin kasvussa. Kotihälytystehtävissä nousua aiheuttavat sekä häiriökäyttäytyminen että metelöinti. Myös perheväkivaltatehtävissä on ollut kasvua poikkeusolojen aikana. Alueelliset erot ovat kuitenkin suuria. Valvonta- ja hälytystehtävät yleisesti ovat lievässä laskussa. Rattijuopumustapauksissa on ollut havaittavissa lievää nousua.
‒Poliisin tehtäväkentässä näyttäytyy, että ahdistus, mielenterveysongelmat, henkinen pahoinvointi ja itsetuhoinen käytös ovat lisääntyneet. Meidän täytyy tukea toinen toistamme tänä vaikeana aikana. Vaikka fyysisten kontaktien on oltava minimissä, tarvitsemme nyt kaiken toisiltamme saatavissa olevan henkisen tuen. Muistutan myös auttavista palveluista, jos omat voimat tuntuvat ehtyvän, Kolehmainen sanoo.
Poliisi huolissaan vapun juhlimisesta
Nuorten kokoontuminen suuremmissa ryhmissä lisääntyi selkeästi pääsiäisen aikana. Alueellisesti oli havaittavissa suurienkin joukkojen kokoontumisia, joihin poliisi joutui puuttumaan.
Poliisi on huolissaan tulevasta vapusta ja säiden lämpenemisestä. Hallitus on myös vedonnut ihmisiä olemaan matkustamatta mökeilleen tässä tilanteessa.
‒Vetoamme ihmisiä noudattamaan edelleen ohjeita välttää lähikontakteja sekä olemaan matkustamatta ja kokoontumatta. Kaikkien on nyt tärkeää ymmärtää, että ihan jokaisen toimilla on nyt merkitystä ja sitä nopeammin pääsemme takaisin normaaliin arkeen, mitä paremmin jaksamme noudattaa poikkeusolojen takia annettuja ohjeita ja määräyksiä. Uusia vappuja kyllä tulee, Kolehmainen sanoo.
Poliisi vetoaa aikuisia seuraamaan lasten ja nuorten tekemisiä ja ohjeistamaan heitä tarvittaessa lähikontaktien välttämisen tärkeydestä.
Poliisin havaintojen mukaan ravintolat ovat noudattaneet hyvin velvoitettaan pitää ovet suljettuna.

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory