Mainos:Poliisin pääsiäinen Koillismaalla

NordenBladet — Kaksi epäiltyä rattijuopumusta ja kova ylinopeus torstaina 9.4. Kuusamossa
Poliisipartio tapasi kiirastorstaina 9.4. Kuusamon keskustassa humalassa autoilleen mieshenkilön. Mies puhalsi alkometriin törkeän rattijuopumuksen lukemat. Lisäksi mies oli jo aikaisemmin määrätty ajokieltoon ja syyllistyi myös kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.
Samana päivänä illempana poliisipartiota vastaan tuli autoilija, jolle partio mittasi nopeudeksi 95 km/h tiellä, jossa nopeusrajoitus on 40 km/h. Partion pysäyttämä mieshenkilö puhalsi alkometriin nollat, mutta huumepikatestin tulos osoitti viitteitä huumausaineen käytöstä ja poliisi tutkii törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista ja rattijuopumusta. Kuljettaja määrättiin myös väliaikaiseen ajokieltoon samalla kertaa.
Poliisi tavoitti rattijuopumukseen epäillyn perjantaina 10.4. Kuusamossa
Poliisipartiota vastaan oli ajanut auto Kemijärventiellä, jonka perään partio oli kääntynyt tarkastaakseen kuljettajan ajokunnon. Partion tarkastuksessa mieshenkilö oli puhaltanut puhtaan nollan alkometriin, mutta huumepikatestin tulos osoitti positiivista amfetamiinille. Poliisi tutkii epäiltyä rattijuopumusta ja huumausaineen käyttörikosta.
Kelkkaonnettomuus lauantaina 11.4. Kuusamossa
Poliisille tuli ilmoitus hälytyskeskuksen kautta maastoliikenneonnettomuudesta Torankijärven jäällä. Kuusamolainen nuori mies oli menettänyt kelkkansa hallinnan liukkaalla jäällä ja kelkka oli kaatunut. Kuljettaja oli loukkaantunut jonkin verran tapahtumassa ja hänet oli pelastuslaitoksen toimesta tuotu maalle, josta matka jatkui ensihoidon kyydissä Kuusamon terveyskeskukseen tarkastukseen. Poliisi tutkii asiaa liikennerikkomuksena.
Samalle päivää poliisi tavoitti valvonnan yhteydessä myös kaksi paikkakuntalaista ajo-oikeudetonta kuljettajaa Kuusamon taajaman liikenteestä. Molemmat tapaukset ovat tutkinnassa kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.
Ajokortiton ajeli puolen tunnin välein poliisipartiota vastaan lauantaina 11.4. Pudasjärvellä
Poliisipartio oli valvonnan yhteydessä pysäyttänyt Pudasjärven keskustassa autoilijan, jonka ajo-oikeus oli peruttu jo aikaisemmin. Partio oli sakottanut miestä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Noin puoli tuntia myöhemmin samainen mieshenkilö oli jatkanut autoiluaan uudelleen ja partio tapasi miehen liikenteestä. Sinnikäs autoilija oli uudestaan epäiltynä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.
Kelkan kuljettaja jäi kiinni rattijuopumuksesta sunnuntaina 12.4. Kuusamossa
Poliisin kelkkapartio suoritti valvontaa moottorikelkkareitillä Kuusamon ja Rukan välillä. Tarkastukseen pysäytetty kelkkailija puhalsi vajaan proimillen lukemat alkometriin. Matka jatkui poliisipartion toimesta poliisilaitokselle tarkkuusalkometripuhallukseen ja lukema oli yli sallitun rajan. Miehelle annettiin sakko rattijuopumuksesta ja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.
Samalle iltapäivälle poliisipartio tapasi liikenteessä autoilemasta taasen yhden ajo-oikeudettoman, jolle kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta oli jo yhdeksäs kerta viimeisen vuoden aikana. Asia etenee oikeuden käsiteltäväksi aikanaan.
Häiriötehtävien osalta rauhallinen pääsiäinen Koillismaalla
Kotihälytysten ja muiden häiriötehtävien osalta Koillismaan pääsiäinen oli rauhallinen. Ainoastaan kaksi kiinniotettua oli pyhien aikaan kopissa liiallisen alkoholin nauttimisen ja häiriöiden vuoksi.
Liikennevalvonassa sen sijaan kynä on sauhunnut konstaapeleilla liian kiireisten autoilijoiden vuoksi. Valvontaa tehneet poliisipartiot ovat joutuneet puuttumaan kymmenien autoilijoiden nopeuksiin Koillismaan pääteillä Kuusamon, Taivalkosken ja Pudasjärven alueilla.

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory