Pääsiaisajan tiedote Etelä-Pohjanmaa

NordenBladet — Perjantaina alkuiltapäivästä poliisi otti kiinni seinäjokisen miehen Seinäjoen keskustan liepeiltä. Puhalluskokeen mukaan miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.
Perjantaina iltapäivällä kaksi irrallaan ollutta pitbull-rotuista koiraa oli käynyt kiinni koirankuljettajaan ja hänen taluttamaansa koiraan Kauhavan keskustan alueella. Koiran kuljettaja sai puremista sairaalahoitoa vaativia vammoja ja myös koiralle aiheutui eläinlääkärin hoitoa vaativia vammoja. Vahingon aiheuttaneet koirat olivat päässeet omistajiltaan irti. Tapahtumaa tutkitaan nimikkeellä eläimen vartioimatta jättäminen ja vammantuottamus.
Perjantaina alkuillasta Lehtimäellä syntyi nuorten miesten välille riitaa jostain pikkuasiasta. Tilanne kehittyi siihen mittaan, että toinen riidan osapuolista alkoi huitoa puukolla, aiheuttaen nuorelle miehelle sairaalahoitoa vaativan vamman. Poliisi tavoitti tekoon epäillyn miehen Kuortaneelta jonkin ajan kuluttua ja toimitti hänet Seinäjoen poliisiasemalle. Aiheutunut vamma ei ollut kuitenkaan erityisen vakava. Asiaa tutkitaan kuitenkin tapon yrityksenä.
Perjantaina illalla poliisi pysäytti entuudestaan tuntemansa miehen Kurikassa Oppaanmäellä. Autosta löytyi pieni määrä huumausainetta ja kuljettajalle tehty pikatesti antoi aiheen epäillä rattijuopumusta. Kuljettajalle tämä oli kuudes kiinnijääminen ilman ajo-oikeutta vuoden sisällä.
Vimpelissä kahden nuoren miehen saunailta päättyi perjantaina vuorokauden vaihteessa riitelyyn, jonka päätteeksi miehet mukiloivat toisiaan. Toinen osapuoli poistui paikalta vain pyyhkeeseen verhoutuneena. Mies oli mennyt lähistölle taloon ja sieltä hänet oli toimitettu kotiin. Osapuolilla oli molemmilla havaittavissa vammoja, jotka eivät vaatineet ainakaan välitöntä lääkärinhoitoa.
Lauantaina iltapäivällä Ilmajoen keskustassa kaksi autoseuruetta kohtasi toisensa. Toisesta autosta osoitettiin haulikon näköisellä aseella toiseen autoon ja uhatun auton sisältä osoiteltiin starttipistoolilla takaisin. Autojen lähdettyä liikkeelle toinen auto oli kiilannut toista autoa ajon aikana. Poliisi pysäytti toisen auton pian tapahtuman jälkeen ja autosta löytyi starttipistooli. Kuljettajan pikatesti oli positiivinen huumausaineelle. Toinen auto matkustajineen tavattiin auton omistajan kotiosoitteesta Ilmajoelta. Autosta löytyi haulikkoa muistuttava esine. Autosta löytyi huumausaineita. Tapahtumaan osallistuneet neljä henkilöä, kaksi naista ja kaksi miestä toimitettiin asiaa selvittelemään Seinäjoen poliisiasemalle. Asianimikkeinä mm rattijuopumusta ja laitonta uhkausta sekä huumausaineen käyttörikoksia.
Lauantaina aamuyöstä poliisipartio havaitsi epävarmasti liikkuvan auton Seinäjoen keskustassa. Kuljettajan puhalluskoe osoitti törkeää rattijuopumusta alkoholille ja mies kertoi vielä käyttäneensä huumeitakin. Seurauksena välitön ajokielto ja asian käsittely myöhemmin tuomioistuimessa.
Lauantaina iltapäivällä ilmajoella levisi tuli roskien poltosta ulkorakennukseen ja sieltä edelleen korjattavana olleeseen päärakennukseen. Rakennukset tuhoutuivat korjauskelvottomiksi. Roskia polttanut oli poistunut aiemmin paikalta, koska oli luullut tulen sammuneen.
Kauhajoen keskustassa lauantaina aamuyöllä poliisi pysäytti nuoren miehen kuljettaman auton ja miehen puhalluskoe osoitti törkeän rattijuopumuksen lukemia. Ajokielto ja asia myöhemmin käräjille.
Sunnuntaina aamuyöstä poliisi haki Alajärveltä mökkiporukassa riehaantuneen nuorukaisen, joka oli pahoinpidellyt kaveriaan. Mies tuotiin putkaan Seinäjoelle. Vammat jäivät vähäisiksi.
Sunnuntaina iltapäivällä poliisi haki Alajärven haja-asutusalueelta miehen, joka riidan jälkeen oli lähtenyt ajamaan autollaan päihtyneenä. Mies toimitettiin poliisiasemalle Seinäjoelle ja asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.
Kurikassa tuhoutui keskustassa sijainnut rivitalo sunnuntaina aamuyöllä syttyneessä tulipalossa. Poliisin tutkimuksissa ilmeni, että tulipalon syttymissyy voi olla tahallinen sytyttäminen. Paikalta on otettu kiinni mies, jonka osuutta palon syttymiseen selvitellään. Palon syttyessä rivitalossa oli ollut joitain asukkaita paikalla. Mitään loukkaantumista ei poliisin tietoon tapahtumien johdosta ole tullut. Tapahtumaa tutkitaan tuhotyönä.
Sunnuntaina iltapäivällä poliisi otti kiinni neljä nuorta henkilöä Hyllykalliolta. Poliisille tulleen ilmoituksen mukaan talon rappukäytävä on täynnä kyynelkaasua ja paikalla on useita henkilöitä. Poliisi joutui tuulettamaan rappukäytävää varttitunnin verran, ennen kuin sisälle rakennukseen voitiin mennä. Alustavan selvityksen mukaan talossa asuneen miehen asuntoon oli yritetty tunkeutua erilaisia esineitä käyttäen ja siinä yhteydessä oli käytetty myös kyynelkaasua, johon ei tietenkään ollut hallussapitolupaa. Poliisi toimitti paikalta tavatut kiiniotettuina poliisivankilaan.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory