Rikosuutisia Pohjois-Savon maakunnan alueelta 10.04-11.04.2020

NordenBladet —

11.04.2020 klo 09.26Itä-Suomi
Pohjois-Savon pääsiäisen vietto on jatkunut poliisin tietojärjestelmien ja kiinniotettujen listan kautta asiaa katseltuna huolestuttavaan tahtiin. Rikosilmoituksia kirjataan erilaisista hölmöilyistä kuin elettäisiin normaaliaikaa. Lauantai-aamuna vuoron alkaessa kiinniotettuja Kuopion pääpoliisiasemalla oli 11 henkilöä, joista kymmenen oli kirjautuneena rikosperusteisesti. Alla joitain nostoja pitkäperjantain ja lauantain väliseltä vuorokaudelta, muitakin rikosilmoituksia on kirjattu runsaasti:
Alkoholinhimoinen yli parikymppinen mies anasti Kuopion keskustassa sijaitsevasta liikkeestä olutta perjantaina iltapäivällä kolmen jälkeen. Anastuksen huomannut vartija yritti ottaa miehen kiinni, mutta mies harasi vartijalle fyysisesti vastaan ja lähti pakenemaan. Vartija sai otettua miehen kiinni hetken kuluttua. Asiaa tutkitaan näpistyksenä ja järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisena.
Liikennepoliisin partio havaitsi perjantaina puoli kuuden aikaan Kuopiossa moottoritiellä etelään kovaa vauhtia ajaneen auton ja mittasi tutkalla sille nopeudeksi 164 kilometriä tunnissa sallitun rajoituksen ollessa 100 kilometriä tunnissa. Ikäpoikkeusluvan turvin ajokortin saanut 17 -vuotias kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Kuljettaja oli liikkeellä selvin päin. Syyksi ylinopeudelle kuljettaja kertoi sen, että oli matkalla läheiselle huoltoasemalle. Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.
Kuopion Petoselta tuli hätäkeskukseen ilmoitus perjantaina iltakuuden aikaan kaupasta autolla liikkeelle lähteneestä miehestä, joka oli vaikuttanut päihtyneeltä. Poliisipartiot tavoittivat yli nelikymppisen miehen kotoaan vajaan kilometrin päästä ja miehelle tehty alkometripuhallus osoitti lukemaa 1.28 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengitysilmaa (vastaa 2.09 o/oo). Mies esitti väitteen ajon jälkeisestä alkoholin nauttimisesta ja hänet kuljetettiin KYS:aan verikokeisiin ja sen jälkeen kiinniotettuna poliisilaitokselle. Asiaa tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena ja mies määrättiin ajokieltoon.
Liikennepoliisin partio havaitsi perjantaina hieman ennen puoli seitsemää Iisalmessa valtatiellä 5 Peltosalmen tienoilla kovaa vauhtia ajaneen auton ja mittasi tutkalla sille nopeudeksi 171 kilometriä tunnissa sallitun rajoituksen ollessa 100 kilometriä tunnissa. Parikymppinen kuljettaja oli liikkeellä selvin päin ja hänellä oli kyydissään kolme matkustajaa. Kuljettaja määrättiin ajokieltoon. Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.
Poliisille ilmoitettiin perjantaipäivän aikana kellarikomeromurrosta Kuopion Kelloniemessä. Poliisin omien selvitysten ja yleisöltä tulleiden vihjeiden perusteella poliisi tarkasti asunnon, josta löydettiin kellarikomeroista anastettua omaisuutta. Asian selvittämiseksi otettiin kiinni kaksi hyvin vahvan historian poliisin kanssa omaavaa henkilöä. Asian selvittämisen yhteydessä kävi ilmi, että toinen kiinniotettu oli ajanut hetkeä aiemmin autoa ilman ajo-oikeutta ja oli ilmeisesti amfetamiinin vaikutuksen alaisena. Asiasta on kirjattu rikosilmoitus, jossa on viisi eri rikosnimikettä tässä vaiheessa.
Liikennepoliisin partio pysäytti auton perjantaina alkuillasta puoli seitsemän aikaan tarkastusta varten Nilsiän Halunassa. Auton hieman alle kolmekymppinen kuljettaja todettiin ajokiellossa olevaksi. Kuljettajalle suoritettu huumausaineiden seulontatesti oli positiivinen amfetamiinille. Autosta oli ajoneuvovero suorittamatta ja siitä oli tehty useampia luovutusilmoituksia ilman auton rekisteröintiä välillä. Mies käytettiin verikokeessa huumausaineiden selvittämiseksi. Asiaa tutkitaan mm. kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja rattijuopumuksena.
Poliisipartio havaitsi perjantai-iltana yhdentoista aikaan Iisalmen keskustassa valoitta ajaneen henkilöauton. Auto pysäytettiin tarkastusta varten ja parikymppisen kuljettajan todettiin olevan selvin päin. Pysäyttämisen yhteydessä poliisipartio haistoi voimakkaan kannabiksen tuoksun ja autoon suoritetussa etsinnässä löydettiin kohtalainen määrä kannabista. Asiaa tutkitaan huumausainerikoksena.
Liikennepoliisin partio päätti pysäyttää lauantaina aamuyöllä hieman kolmen jälkeen henkilöauton Kuopion Petosella. Auton kuljettaja ei kuitenkaan noudattanut poliisin antamaa pysäytysmerkkiä vaan lähti pakenemaan pysäytystä yrittänyttä poliisipartiota. Pakomatkan aikana kuljettaja ajoi suurella nopeudella ympäri Petosen kaupunginosaa käyttäen ajoteitä, kevyen liikenteen väyliä ja pihoja ajoreittinään. Poliisipartio seurasi pakenevaa autoa hälytysajona ja tehtävään liittyi lukuisia muita poliisipartioita. Pakomatkan aikana auton kuljettaja käytti 80 – 130 kilometrin ajonopeutta paikoissa, joissa on 40 ja 50 kilometrin nopeusrajoitukset. Pakeneva auto pysähtyi erään talon pihaan ja autosta lähti juosten karkuun kaksi miestä. Poliisipartiot nappasivat juoksukilpailusta voiton ja noin parikymppiset miehet otettiin kiinni. Auton kuljettajalle suoritettiin huumausaineiden seulontatesti, joka oli positiivinen amfetamiinille, kannabikselle ja kokaiinille. Kuljettaja oli määrätty jo aiemmin ajokieltoon. Pakomatkan aikana kukaan ei loukkaantunut, mutta pakoauton rengas tyhjeni. Asiaa tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena, törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.
Lauantaina aamuyöllä hätäkeskukseen tuli ilmoitus, että Kuopion Pyörönkaarella on murtauduttu ravintolaan. Tapahtumapaikalle saavuttuaan poliisipartiot saivat selville, että ravintolasta oli poistunut henkilöitä kantamusten kanssa. Poliisipartiot tarkastivat lähistöltä erään asunnon, josta otettiin kiinni kolme parikymppistä miestä. Asunnosta löydettiin ravintolasta anastettuja viinapulloja. Viinantuskaiset miehet kuljetettiin kiinniotettuna Kuopion pääpoliisiasemalle. Asiaa tutkitaan varkautena.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory