Poliisin kotihälytystehtävät lisääntyneet poikkeusolojen myötä Itä-Uudellamaalla

NordenBladet —

09.04.2020 klo 13.13Itä-Uusimaa
Nyt vallitsevissa poikkeusoloissa vietetään erityisen paljon aikaa kotona. Ihmiset ovat olosuhteiden pakosta joutuneet jäämään neljän seinän sisään ja tämä näkyy valitettavasti myös poliisitehtävissä.
Kotihälytystehtävät hienoisessa kasvussa
Kotihälytystehtävien määrät ovat olleet kasvussa edellisvuosien vastaavaan ajankohtaan nähden myös Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella. Ajalla 20.3–5.4.2020 kotihälytystehtäviä oli yhteensä 433, joista perheväkivaltatehtäväksi luokiteltiin 113. Poliisin kotihälytystehtävät luokitellaan hätäkeskukseen tullen puhelun perusteella neljään luokkaan. Luokituksen tekee hätäkeskuspäivystäjä. Viime vuonna vastaavat luvut olivat 257/109.
Näille tehtäville poliisi hälytetään paikalle erityisesti viikonloppuöisin ja kotikeikkojen arvioidaan lisääntyvän jatkossa edelleen, kun liikkumisrajoitukset pitkittyvät. Samoihin kohteisiin tehtäviä saattaa tulla toistuvasti, jopa useita saman päivän aikana. Tilanne saadaan rauhoittumaan, kun poliisi on paikalla, mutta saattaa jatkua taas, kun poliisi poistuu näköpiiristä.Pääsiäisrauhan takaaminen kuuluu perheiden aikuisten vastuulleKaikki lähisuhdeväkivaltaan liittyvät tapaukset eivät tule koskaan poliisin tietoon, eivät myöskään näissä poikkeusoloissa. Jos sinulla herää huoli lapsesta, nuoresta, muusta läheisestä tai naapurista, on tärkeää, että asiaan puututaan ja siitä ilmoitetaan viipymättä viranomaisille. Lasten ja nuorten kohdalla lastensuojeluviranomaisille voi ilmoittaa huolestaan lastensuojeluilmoituksen kautta.– Nyt olisi jokaisen hyvä keskittyä siihen, että pääsiäisrauha kodeissa säilyisi. Rauhan ja sovun säilyminen on jokaisen ihmisen vastuulla, ja aivan erityisesti se vastuu kuuluu perheiden aikuisille, toteaa rikoskomisario Simo Kauppinen Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen ennalta estävästä toiminnasta.
Avuntarvetta ei pidä koskaan hävetä
Muihin auttaviin tahoihin, kuten esimerkiksi ensi- ja turvakotien Chatiin, nollalinjaan ja rikosuhripäivystykseen kannattaa olla yhteydessä. Avun tarvetta ei missään tilanteessa tule hävetä. Akuutissa tilanteessa tulee aina soittaa yleiseen hätänumeroon 112.
– Näissä haastavissa olosuhteissa on tärkeää, että ihmiset noudattavat annettuja ohjeita ja pitävät erityisen hyvää huolta toisistaan, Kauppinen toteaa ja jatkaa, että on äärimmäisen tärkeää reagoida huolta aiheuttaviin tilanteisiin matalalla kynnyksellä ja viipymättä.Itä-Uudenmaan poliisi toivottaa kaikille aurinkoista ja rauhallista pääsiäisen aikaa

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory