Mainos:Lounais-Suomen poliisilaitokselle satoja huumausainerikosjuttuja silkkitiehen liittyen.

NordenBladet ‚ÄĒ

07.04.2020 klo 14.59Lounais-Suomi
Tulli on erikseen tiedottanut takavarikoineensa vuonna 2019 ns. silkkitie-palvelimen, josta on selvinnyt kyseisen palvelimen kautta harjoitettu huumausaineiden yms. laittomien aineiden verkkokauppa ja siihen osallistuneet henkilöt.
Esitutkintaan liittyen projektista on nyt saatu sellainen kokonaiskuva, että voidaan tiedottaa, mitä tämä esitutkintakokonaisuus tarkoittaa Lounais-Suomen poliisilaitoksen osalta.
Rikosilmoituksia asiasta tulee kirjattavaksi Lounais-Suomen poliisilaitokselle tämän hetken arvion mukaan noin 370 kappaletta, joissa tutkinta kohdistuu noin 420 henkilöön. Tutkinnan kohteeksi tulevista henkilöistä valtaosa (noin 370) on miespuolisia ja erikseen voidaan todeta, että 2000-luvulla syntyneitä tutkinnan kohteista on ainoastaan kolme henkilöä. Rikoksesta epäillyistä henkilöistä noin sata on Satakunnasta ja loput Varsinais-Suomesta.
Tutkittavana olevista jutuista valtaosa on huumausainerikoksia. Törkeitä huumausainerikoksia on kirjattu 31 kappaletta. Tämän lisäksi tutkittavaksi tulee huumausaineiden käyttörikoksia, erilaisia dopingrikoksia yms. rikoksia. Silkkitiellä on ollut myynnissä kaikenlaisia huumeita ja tämä näkyy myös kirjatuissa rikosilmoituksissa ostettujen huumausaineiden monipuolisena kirjona.
Lounais-Suomen poliisilaitos on perustanut erillisen projektiryhmän käsittelemään tätä rikoskokonaisuutta ja asiaa hoidetaan huumeryhmien yhteydessä Turussa ja Porissa. Tällä hetkellä silkkitiehen liittyviä esitutkintoja on suoritettu jo yli 70 kappaletta ja tämän lisäksi kymmenien juttujen esitutkinta on aloitettu. Projektille on erikseen nimetyt aluesyyttäjät Länsi-Suomen syyttäjänvirastosta.

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory