Mainos:Poliisi varoittaa väärennetyistä maksutositteista käytettyjen tavaroiden myyjiä

NordenBladet —

07.04.2020 klo 13.39Kaakkois-Suomi
Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen tietoon on tullut lyhyen ajan kuluessa useampia tapauksia, joissa yksityishenkilöä on erehdytetty väärennetyllä tai väärällä maksutositteella ja saatu hänet luopumaan omaisuudestaan ilman sovittua maksutoimitusta. Tekotapa ei ole sinällään uusi, mutta nyt erehdyttämällä haltuun saadun omaisuuden arvo on noussut. Uusimmissa Etelä-Karjalassa esille tulleissa tapauksissa on kyse autokaupoista.
Kaakkois-Suomen poliisi tutkii useampaa rikosta, joissa yksityishenkilöt ovat sopineet käytetyn tavaran kaupasta myyjän internetilmoituksen perusteella. Rikoksesta epäilty on ottanut myyjään yhteyttä ja ilmoittanut olevansa kiinnostunut tuotteen ostamisesta. Myyjä ja oletettu ostaja ovat sopineet tapaamisen kauppojen tekemiseksi. Henkilökohtaisesti tapaaminen on ilmeisesti lisännyt myyjän luottamusta ostajaan.Ostaja on luvannut maksaa tuotteen myyjän pankkitilille tilisiirrolla matkapuhelimellaan, jonka jälkeen hän on tehnyt kokonaan väärän maksutositteen taikka väärentänyt maksutositepohjaan myyjän tilinumeron ja sovitun kauppasumman sekä esittänyt sitä tositteena tehdystä tilisiirrosta puhelimensa näytöltä myyjälle. Myyjä on erehtynyt luulemaan kuittia aidoksi ja luovuttanut omaisuutensa ostajalle. Tietenkään myyjä ei ole maksua ikinä tililleen saanut, sillä tosite ei ole ollut aito asiakirja tapahtuneesta tilisiirrosta.
Vastaavia tapauksia on tullut poliisin tietoon aiemminkin yksityishenkiköiden välisessä käytetyn tavaran kaupassa. Yleensä kyse on ollut pienemmistä summista ja pienistä esineistä. Nyt poliisin tietoon tulleet tapaukset koskevat toki niin ikään käytetyn tavaran kauppaa, autokauppaa. Poliisi kehottaa kansalaisia suhtautumaan varauksella kyseisenlaisiin maksutositteisiin. Kaikki maksutositteet eivät edelleenkään ole vääriä, mutta varminta on sopia maksu niin, että maksun suorituksen voi todentaa omalta tililtään. Pankkipalvelut ovat nykyään varsin nopeita ja reaaliajassa toimivia rahansiirtopalveluita on useita.

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory