Mainos:Loukkaantunut susi lopetettiin Leppävirralla

NordenBladet ‚ÄĒ Poliisille ilmoitettiin keskiviikkona 1.4.2020 Lepp√§virran Soisalossa liikkuneesta ja mahdollisesta loukkaantuneesta sudesta. Poliisi ilmoitti asiasta paikallisille SRVA-toimijoille sek√§ m√§√§r√§si heid√§t j√§ljitt√§m√§√§n sutta ja samalla karkottamaan suden kauemmas asutuksesta. Suden terveydentilasta ja k√§ytt√§ytymisest√§ saataisiin j√§ljitt√§misen ja karkottamisen yhteydess√§ lis√§tietoja ja havaintoja.
Susi liikkui vuorokauden aikana ainoastaan noin kaksi kilometriä, vaikka sitä jäljitettiin aktiivisesti. Jäljityksen aikana tehtyjen näkö- ja jälkihavaintojen perusteella susi oli makuulla poikkeuksellisen usein, päästi ihmisen alle 50 m päähän itsestään, ontui yhtä jalkaansa ja jäi lopulta makuulle ihmisten lähelle.
Sudesta saatujen havaintojen perusteella poliisi määräsi suden lopetettavaksi. Lopetusperusteena olivat sekä poliisi- että eläinsuojelulaki. Poliisilain 2:16 mukaan poliisimiehellä on oikeus ottaa kiinni ja viimesijaisena keinona lopettaa eläin, joka aiheuttaa vaaraa ihmisen hengelle tai terveydelle tai huomattavaa vahinkoa omaisuudelle taikka vakavasti vaarantaa liikennettä. Eläin saadaan lopettaa myös, jos sen hengissä pitäminen olisi ilmeistä julmuutta sitä kohtaan. Luonnonvaraisen eläimen lopettamisesta on säädetty myös eläinsuojelulain 14 §:ssä (sairaat ja vahingoittuneet eläimet): Sairasta, vahingoittunutta tai muutoin avuttomassa tilassa olevaa luonnonvaraista eläintä on pyrittävä auttamaan. Jos eläin on kuitenkin sellaisessa tilassa, että sen hengissä pitäminen on ilmeistä julmuutta sitä kohtaan, eläin on lopetettava tai on huolehdittava siitä, että se lopetetaan.
Pienikokoinen, noin 30-kiloinen naarassusi lopetettiin ampumalla perjantaina 3.4.2020 klo 12.45 Itä-Saamaisentien varressa. Suden oikea etujalka oli vahingoittunut pahasti.
Eläimen jäljittämisen ja lopettamisen suorittivat Leppävirran-Varkauden riistanhoitoyhdistyksen SRVA-toimijat ja toimintaa johti paikan päällä poliisilaitoksen eräyhdyshenkilö. Poliisi toimittaa suden tarkastettavaksi Ruokavirastoon tutkimuksia varten.

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory