Mainos:Hämeen poliisilaitos valvoo ravintoloiden sulkeutumista Hämeessä

NordenBladet —

03.04.2020 klo 17.47Häme
Hämeen poliisilaitos on varautunut viikonlopun aikana valvomaan sitä, että ravintoloiden aukiolokieltoa noudatetaan Hämeen alueella ja kaikki ravintolat sulkevat ovensa. Kielto tulee voimaan 4.4.2020 kello 00.00 ja päättyy 31.5.2020 kello 24.00.
Majoitus- ja ravitsemistoiminnasta annetun lain (308/2006) 3 a §:n 1 momentin (L 153/2020) mukaan ravitsemisliike ja siihen kuuluvat sisä- ja ulkotilat on pidettävä suljettuina asiakkailta vaikutuksiltaan erityisen vakavaa suuronnettomuutta vastaavan hyvin laajalle levinneen vaarallisen tartuntataudin aikana niillä alueilla, joilla se on välttämätöntä tartuntataudin leviämisen ehkäisemisen kannalta.
Tämän lain valvonta kuuluu poliisille ja poliisilaitosten tehtävänä on huolehtia siitä, että niiden toimialueella olevat ravitsemusliikkeet ovat suljettuna kiellon aikana. Poikkeuksena ovat ravintolat, joista ruokaa ja juomaa myydään muualla nautittavaksi eli ns. take away -toiminta on sallittua.
Ravitsemusliikkeiksi luetaan kaikenlaiset ravintolat, kahvilat, hampurilaispaikat, huoltoasemien ravintolat, kahvilakioskit sekä baarit, pubit ja muut anniskeluravintolat, joissa yleisölle tarjotaan ruokaa ja juomaa. Kielto koskee myös sellaisia paikkoja, joissa asiakas itsepalveluna ostaa tuotteet ja jää nauttimaan niitä ravitsemusliikkeeseen.
Jo tähän mennessä Hämeen poliisilaitos on tehnyt ravintolavalvontaa, jossa on tarkkailtu lähinnä yli kymmenen hengen kokoontumiskiellon toteutumista. Tässä valvonnassa ongelmia ei ole havaittu.

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory