Huumekuskin autosta löytyi kynäpistooli ja räjähdenalleja Lahdessa

NordenBladet —

03.04.2020 klo 10.27Häme
Hämeen poliisilla oli suhteellisen rauhallinen vuorokausi. Partioilla oli tehtäviä vuorokauden aikana 143, joka on normaali tehtävämäärä arkivuorokaudeksi. Kymmenkunta ihmistä jouduttiin viemään putkaan poliisilakiperusteisesti ja muutamia otettiin kiinni rikosperusteisesti.
Lahti. Partio sai torstaina iltapäivällä tehtävän kerrostaloasuntoon Sipurassa. Ilmoituksen mukaan kyseiseen asuntoon oli vedetty sähköt kerrostalon rappukäytävästä ja ilmoittajat epäili, että asunnossa kasvatetaan huumausaineita.
Partio teki asuntoon kotietsinnän, jonka yhteydessä todettiin asunnossa olevan kasvatusteltta. Teltassa oli kasvamassa muutama kannabiskasvi. Partio tapasi kyseisessä asunnossa asuvan 36-vuotiaan miehen Lahden keskustassa ja hänet otettiin kiinni epäiltynä huumausainerikokseen.
Lahti. Partio pysäytti 27-vuotiaan miehen kuljettaman henkilöauton torstai-iltana Saimaankadulla. Hän kuljetti autoa ajokielon aikana. Kuljettajalle tehty huumepikatesti oli positiivinen amfetamiinille ja kokaiinille.
Autoon määrättiin tehtäväksi niin sanottu paikanetsintä, jonka yhteydessä autosta löytyi räjähdenalleja, kynäpistooli, teleskooppipatukka ja ampuma-aseen patruunoita.
Asiasta kirjattiin rikosilmoitus rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, huumausaineen käyttörikoksesta, räjähderikoksesta, ampuma-aserikoksesta ja vaarallisen esineen hallussapidosta. Mies otettiin kiinni epäiltynä kyseisiin rikoksiin.
Lahti. Torstaiaamuna poliisin junapartio otti kiinni sekavasti käyttäytyneen ja muita ihmisiä tönineen 23-vuotiaan kiinni matkakeskuksella. Turvallisuustarkastuksen yhteydessä hänen hallusta löytyi nyrkkirauta ja stiletti. Häirikköä epäillään vaaralliseen esineen hallussapidosta ja hänet vietiin putkaan poliisilain perusteella.
Hämeenlinna. Hätäkeskus ilmoitti perjantaiaamuna, että parikymppinen ajo-oikeudetonmies oli ottanut luvatta käyttöön henkilöauton ja lähtenyt ajamaan sillä päihtyneenä. Partion ollessa matkalla tapahtumapaikalle sille selvisi, että kyseisen auton kuljettaja oli ajanut auton ulos tieltä ja kuljettaja oli poistunut paikalta. Partio tapasi tuntomerkkeihin sopivan miehen ja otti hänet kiinni.
Partiolle selvisi paikkatutkinnassa, että mies oli ajanut autoa Pääjärventietä 12-tien suuntaan. Hän oli menettänyt kuljettamansa auton hallinnan vasemmalle kaartuvassa mutkassa ajautuen kulkusuunnassaan oikealle tienpenkkaan ja sen jälkeen suistunut vasemmalle ojaan. Auto oli törmännyt myös puuhun. Auto vaurioitui törmäyksessä keulasta ja takaosasta.
Kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen amfetamiinille ja kannabikselle. Hänen hallusta löytyi turvallisuustarkastuksessa kääntöveitsi ja kolme hänelle kuulumatonta passia.
Mies vietiin sairaalaan mahdollisten vammojen tarkastusta varten.
Tapausta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta, huumausaineen käyttörikoksena, moottorikulkuneuvon käyttövarkautena ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapitoon. Kuljettaja otettiin kiinni epäiltynä kyseisiin rikoksiin.
Forssa. Hätäkeskus ilmoitti torstaina kello 18.16 henkilöautosta, jonka kuljettaja vaikutti päihtyneeltä. Partio tapasi ilmoituksessa mainitun auton ostoskeskuksen pihasta Siurilankadulla. Auton kuljettajaksi epäilty 19-vuotias mies puhalsi seulonta-alkometriin rattijuopumuksen ylittävän tuloksen ja huumepikatesti oli positiivinen. Lisäksi miehellä ei ollut henkilöauton kuljettamiseen oikeuttavaa ajo-oikeutta.
Poliisi tutkii asiaa rattijuopumuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksena.
Hollola. Kolmikymppinen ajo-oikeudeton mies tavattiin kuljettamassa henkilöautoa perjantaina puolenyön jälkeen Korpikyläntiellä. Hän puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta hän kertoi käyttäneensä amfetamiinia muutama tunti ennen hänen pysäytystä. Mies on syyllistynyt seitsemän kertaa kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta vuoden sisällä ennen kyseistä tapausta.
Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory