Mainos:Tuore tutkimus: koronavirus leviää kauemmas kuin viranomaiset väittävät, virus PYSYY ILMASSA 30 minuuttia

Tuore tutkimus: koronavirus leviää kauemmas kuin viranomaiset väittävät, virus PYSYY ILMASSA 30 minuuttia

NordenBladet – Viranomaiset suosittelevat ihmisiä pitämään 1-2 metriä etäisyyttä, mutta tuoreen tutkimuksen mukaan virus tarttuu 4,5 metrin päästä. Lisäksi virus säilyy ilmassa elinvoimaisena 30 minuuttia, jonka vuoksi ihmisten pitäisi käyttää maskeja. Kiinan johtavien epidemiologien suorittama tutkimus osoittaa, että virus pysyy hengissä pinnoilla useita päiviä, ja siksi ihminen, joka koskettaa pintaa ja sen jälkeen kasvojaan, voi saada tartunnan, kertoo South China Morning Post.

Viruksen elinvoimaisuus pinnoilla riippuu lämpötilasta ja pinnan materiaalista. Esimerkiksi 37 asteessa virus pysyy elinvoimaisena 2-3 päivää lasilla, kankaalla, metallilla, muovilla ja paperilla.

Tutkimus asettaa epäilyksen alaiseksi viranomaisten levittämän suosituksen pitää muihin ihmisiin 1-2 metrin etäisyyttä. Tieteellisessä aikakauskirjassa Practical Preventive Medicine (Käytännöllinen ennalta ehkäisevä lääketiede) julkaistu tutkimus väittää, että suljetussa ilmastoidussa tilassa koronavirus leviää kauemmas kuin tuo 1-2 metriä. Tutkimuksessa on mainittu seikka, että virus pysyy elinvoimaisena linja-autossa silloinkin, kun matkustaja on jo poistunut.

Tiedemiehet varoittavat myös, että virus pysyy elinvoimaisena ihmisen ulosteissa ja kehon nesteissä yli viisi päivää. Tutkimus tukee suositusta pestä kädet ja käyttää julkisissa paikoissa maskia, sillä tartuntavaara ilman kautta on olemassa. Tiedemiehet suosittelevat käyttämään maskia koko bussimatkan ajan.

Tutkimus perustuu Kiinan tämän vuoden 22. tammikuuta tehtyihin bussimatkoihin. Potilas tunsi itsensä jo sairaaksi, kun istui 48 matkustajan bussiin. Potilas ei kommunikoinut muiden matkustajien kanssa, mutta sinä aikana, kun bussi ehti saapua seuraavaan kaupunkiin, tartunnan oli saanut jo seitsemän matkustajaa. Näiden joukossa ei ollut vain potilas ”nollan” lähellä istuneita matkustajia, vaan myös niitä, jotka istuivat kuuden rivin eli 4,5 metrin päässä. Heillä kaikilla todettiin koronavirus, joukossa oli yksi henkilö, joilla ei ollut sairauden oireita.

Kuva: Pexels
Lähde: NordenBladet.ee


Tags assigned to this article:
koronavirus

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory